RTL Group

Nieuw tenue voor mannenzender RTL 7

De enige echte mannenzender van Nederland trekt een nieuw jasje aan: RTL 7 krijgt op maandag 6 september een nieuw logo en een nieuwe vormgeving. De tweede voetbalzender van Nederland krijgt bovendien nieuwe clubkleuren, namelijk zwart en geel. Het karakter van de zender wordt met deze nieuwe huisstijl verder uitgedragen en nog eens onderstreept met de nieuwe payoff Meer Voor Mannen.

RTL 7-programmadirecteur Peter Lubbers: Als mannenzender biedt RTL 7 de kijker vooral themas die aansluiten bij het kijkgedrag van mannen, zoals sport, nieuws, actie en humor. We willen ons nu nog meer gaan onderscheiden als mannenzender en RTL 7 gaan uitbouwen tot een sterk consumentenmerk. Daarmee is de tijd rijp voor een nieuwe en krachtige huisstijl en zenderlogo.

Ook de RTL 7-pijlers RTL GP (o.m. Formule 1 en Dakar) en RTL Voetbal (o.m. Europa League en Jupiler League) hebben vanaf maandag 6 september een nieuw logo.

De nieuwe huisstijl, logo en payoff zijn ontwikkeld door OOQ in samenwerking met RTL 7.

---

Noot aan de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel: 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.nl.