Hoogste resolutie bij Wolff Cinema Groep dankzij Sony 4K-projector


BADHOEVEDORP, 20100906 -- Wolff Cinema Groep, die negen bioscopen exploiteert in zes steden, heeft onlangs in vier van zijn zalen nieuwe 4K-projectoren van Sony geïnstalleerd. Dit betekent een haarscherp beeld met ongelooflijk veel detail en helderheid voor de bezoekers.

Wolff Cinema Groep is een grote speler in de Nederlandse bioscoopmarkt en beschikt over 42 zalen verspreid over het hele land. In Groningen zijn nu twee zalen ingericht met Sony 4K-projectoren en zowel in Enschede als Huizen heeft één zaal de 4K-projector. De zaal in Huizen was voorheen voorzien van een traditionele filmprojector. In Groningen en Enschede hebben de 4K-projectoren de traditionele film- en 2K-projectoren vervangen. De Sony Digital Cinema 4K-projectiesystemen die Wolff Cinema Groep recent heeft geïnstalleerd bestaan uit Sony Professional's SRX-R320 Digital Cinema Projector, LMT-300 Media Block en LSM-100 Screen Management System software.

De beste filmbeleving
Philipp Wolff, algemeen directeur Wolff Cinema Groep: "Voor ons was de nog intensievere beleving van films voor onze bezoekers doorslaggevend om over te stappen naar 4K. Het is echt een wereld van verschil als je 4K en 2K met elkaar vergelijkt. Ook als je naar een 3D-film via een 2K-projector kijkt in vergelijking met een 3D-film over 4K. We hebben gekozen voor Sony omdat we nu echt de allerhoogste kwaliteit qua beeld kunnen bieden die mogelijk is. Ook de betrouwbaarheid van het merk sprak ons aan."

Naast de enorm hoge resolutie en het aantal effectieve pixels, zijn er meer voordelen van digitaal projecteren met Sony 4K-projectoren. De 4K-projectoren kunnen namelijk ook 2K-content afspelen - zelfs beter dan 2K-projectoren - en ook andere formats. Aangezien content nog niet uitsluitend in 4K wordt gemaakt en aangeleverd is dit voor bioscopen essentieel. Daarnaast is het merk Sony vertegenwoordigd in elk segment van productie tot broadcast facilitair, van gaming tot bioscoop. Het bedrijf is verder ook enorm toegewijd aan het ontwikkelen van alternatieve content, denk aan de recente opnames van het WK in 3D en ook de EO Jongerendag en er wordt op dit moment achter de schermen hard gewerkt om meer alternatieve content mogelijk te maken voor de bioscopen. Met deze alternatieve content kunnen bioscopen gegarandeerd blijven van een hoog aantal bezoekers.

Complimenten
"Sinds de installatie van de nieuwe projectoren hebben wij al meerdere malen zeer enthousiaste reacties van onze bezoekers ontvangen. Zonder dat zij op de hoogte waren van het feit dat we de nieuwe projectors hadden geïnstalleerd, lieten zij ons weten onder de indruk te zijn van de beeldkwaliteit. Dat is voor ons natuurlijk het mooiste compliment wat er is," aldus Wolff.

2K versus 4K
De afkortingen 2K en 4K refereren naar de resolutie van de projectoren. Zo komt 2K overeen met een resolutie van 2048x1080, en staat 4K voor een resolutie van 4096×2160.





Ingezonden persbericht