Dedicon neemt reliëf produceren voor blinden en slechtzienden over


GRAVE, 20100906 -- Dedicon heeft per 1 september de reliëfwerkzaamheden van de Stichting Bibliotheek Le Sage ten Broek (LSB) overgenomen. Drie medewerkers van de stichting zijn hiervoor in dienst getreden bij Dedicon. De reliëfwerkzaamheden bestaan uit de ontwikkeling en productie van tactiele (aftastbare) plattegronden, reliëftafels, tekstborden en andere producten die de mobiliteit van blinden en slechtzienden vergroten.

De stichting Bibliotheek LSB heeft vlak voor de zomer te maken gehad met het faillissement van het MuZIEum en de Stichting Beheer. Als gevolg daarvan lagen ook de reliëfwerkzaamheden van de stichting al enige tijd stil. Per 1 september zijn deze hervat, maar nu onder de vlag van Dedicon.

Het grootste deel van het reliëfwerk wordt met subsidiegeld gemaakt in opdracht van het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Visueel beperkte consumenten kunnen via het Loket aangepast-lezen (070 3381 500 of klanten@aangepast-lezen.nl) kiezen uit een collectie bestaande producten of hun verzoek voor een nieuwe productie indienen. Organisaties die reliëf willen laten produceren, kunnen contact opnemen met Ed van Klingeren van Dedicon (0486 486 414, evklingeren@dedicon.nl).

Over Dedicon
Dedicon (met vestigingen in Amsterdam, Rijswijk en Grave) is de grootste Nederlandse producent van aangepaste lectuur en informatie voor mensen met een leesbeperking. Dedicon zet (school)boeken, kranten, tijdschriften en informatiemateriaal om in gesproken, vergrote, digitale of voelbare vorm.

Voor scholen, scholieren en studenten biedt Dedicon via www.dedicon.nl een grote, voortdurend groeiende collectie aangepaste school- en studieboeken. Een collectie van ruim 60.000 gesproken boeken, gesproken versies van circa 300 kranten en tijdschriften en reliëfwerk wordt via het Loket aangepast-lezen aangeboden.

De grootste opdrachtgevers van Dedicon zijn het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. Daarnaast doen veel andere overheidsinstanties, uitgevers en dienstverleners regelmatig een beroep op de expertise en productiecapaciteit van Dedicon