Zwolle, 15 juli 2010

Contract met aannemers getekend door provincie Overijssel Sanering ondergrond Olasfa-terrein Olst van start

Na een uitgebreide aanbestedingsprocedure hebben de provincie Overijssel en de Combinatie Olasfa (Dura Vermeer Milieu/Groundwater tTechnology) vandaag de handtekening gezet onder het contract voor de saneringswerkzaamheden op het Olasfa-terrein (voormalig terrein Olster Asfaltfabriek). De sanering zal over 8 jaar afgerond zijn. De sanering zal over 8 jaar afgerond zijn.

De sanering van dit terrein is een onderdeel van het project "IJsseluiterwaarden Olst". In 2005 is er al gestart met het saneren van de bovengrond van het Olasfa-terrein. Deze sanering werd gekenmerkt door veel overlast voor de omgeving. Door deze ervaring heeft de preventie van overlast bij de aanbestedingsprocedure ook veel aandacht gekregen. Het komende jaar zal in het teken staan van voorbereiding. Hierna zullen de daadwerkelijke activiteiten in het veld gaan beginnen, deze duren naar verwachting 3 jaar. Na deze drie jaar zullen er voornamelijk controlewerkzaamheden plaatsvinden. De Combinatie Olasfa zal met behulp van stoom in de ondergrond de vervuiling uit de bodem onttrekken. Deze zogenoemde in-situ techniek is succesvol toegepast op diverse andere locaties.

Informatieavond
Op 6 september 2010 wordt er voor de omwonenden en andere belangstellenden een informatiebijeenkomst gehouden in Restaurant Dalhuisen in Olst (Rijksstraatweg 29). De aannemerscombinatie zal dan toelichten hoe de sanering in zijn werk gaat en hoe de planning is. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. De informatieavond is een initiatief van de provincie Overijssel, Adviesbureau Tauw en de Combinatie Olasfa.

U bent van harte uitgenodigd om bij deze avond aanwezig te zijn.

Programma
19.30 uur Ontvangst met koffie en thee
20.00 uur Opening en terugblik door Piet Jansen, gedeputeerde provincie Overijssel. 20.15 uur Toelichting door combinatie Olasfa 20.35 uur Korte pauze
20.50 uur Gelegenheid vragen te stellen aan specialisten van de provincie, Combinatie Olasfa en adviesbureau Tauw.