Kabinet van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen

16 augustus 2010: Opstelwedstrijd "Wat zou ik doen als ik Gouverneur was?"

16-08-2010

Schrijf jij het beste opstel van de Nederlandse Antillen?

Weet jij wat je zou doen als je Gouverneur was?

Dit jaar bestaat het Kabinet van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen 60 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het Kabinet een opstelwedstrijd voor scholieren op alle eilanden van de Nederlandse Antillen over de vraag "Wat zou ik doen als ik Gouverneur was?".

Scholieren in de


· laatste klas (groep 8) van het funderend onderwijs,


· laatste klas van het VSBO,


· laatste klas van de HAVO en


· laatste klas van het VWO

worden uitgenodigd uiterlijk 6 september 2010 een opstel in te sturen van minimaal 100 en maximaal 400 woorden. Je mag het opstel schrijven in het Nederlands, het Papiaments of in het Engels. Een deskundige jury zal bepalen welke opstellen de beste zijn. De jury let daarbij op originaliteit, fantasie, creativiteit, schrijfvaardigheid, maatschappelijke relevantie en esthetiek.

Elke categorie kent één winnaar. De 4 winnaars worden op vrijdagavond 1 oktober 2010 op het paleis van de Gouverneur bekend gemaakt. Als winnaar ontvang je een leuke prijs. Welke dat is, blijft nog een verrassing.

Dus laat je fantasie de vrije loop en schrijf een opstel over wat jij zou doen als je Gouverneur was!

Nota bene: ook de scholen zijn door het Kabinet benaderd over deze wedstrijd. Als jouw school meedoet aan deze wedstrijd, moet je jouw opstel niet aan het Kabinet van de Gouverneur sturen. Je moet het dan bij jouw leraar indienen. De school zelf zorgt dan voor doorzending aan het Kabinet van de Gouverneur.

De opstellen kunnen worden gestuurd naar: Jury Opstelwedstrijd, p/a Kabinet van de Gouverneur, Fort Amsterdam 2, Willemstad, Curaçao. Informatie over Gouverneur en zijn Kabinet is te vinden op www.gouverneur.an en www.kabinetvandegouverneur.an. Vergeet niet je naam, adres en je school op het opstel te zetten en zet er ook bij in welke klas je zit. Uiterlijk op 6 september moeten de opstellen door het Kabinet zijn ontvangen.

© Copyright 2002-2010 Kabinet van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen |