Monsterboard


Chatten met een recruiter bij kaarslicht


1 op de 3 werkzoekenden wil 's avond of in weekend direct carrièrestappen ondernemen

Amsterdam, 18 augustus 2010 - Ruim een derde van de werkzoekenden zou een sollicitatiegesprek het liefst 's avonds of in het weekend voeren. En meer dan de helft ligt 's nachts wel eens wakker, omdat hij nadenkt over een nieuwe stap in zijn carrière. Dat blijkt uit onderzoek van Monsterboard.nl onder ruim 1600 werkzoekenden. Een meerderheid (84%) van de werkzoekenden heeft dan ook wel oren naar een online carrièrebeurs, die 24 uur per dag te bezoeken is.

Niet meer wakker liggen over je carrière
"Meer dan de helft van de werkzoekenden ligt 's nachts wel eens wakker in bed omdat ze nadenken over hun loopbaan", aldus Warren Hammond, Managing Director van Monsterboard.nl. "Werkzoekenden gaan ook steeds meer zelf op zoek naar carrièremogelijkheden, onder andere via social media. Daarbij verwachten ze dat informatie en loopbaanadvies overal en altijd beschikbaar zijn. Met de Monster Virtual Job Fair bieden we werkzoekenden de mogelijkheid om op ieder gewenst tijdstip en vanaf iedere locatie in contact te komen met interessante bedrijven. Zelfs 's nachts, in de avonduren of in het weekend kun je direct stappen ondernemen."

Toegankelijk en flexibel
Waarom vinden werkzoekenden het prettig om recruiters in het weekend of 's avonds te spreken? De belangrijkste reden is dat ze dan alle tijd hebben en het dan ook geen probleem is als het gesprek langer duurt dan gepland (69%). Een derde vindt dat je je dan rustig kunt voorbereiden en meer ontspannen bent. En een kwart verkiest juist de avonden en weekends zodat hun baas of collega's er dan niet achterkomen. Het grootste voordeel van een online carrièrebeurs is volgens werkzoekenden de toegankelijkheid, gevolgd door de snelheid en efficiëntie (je kunt makkelijk in contact komen met verschillende bedrijven) en het feit dat je geen reistijd hebt.

Kennismaken in je huispak
Lekker relaxed in een huispak of op slippers solliciteren omdat je mogelijke nieuwe werkgever je niet kan zien: dat ziet meer dan een derde van de werkzoekenden wel zitten. Bij een reallife-kennismaking met een recruiter zijn werkzoekenden soms minder ontspannen: ze maken zich bijvoorbeeld druk over een goede openingszin (16%) of ze worden zenuwachting en ze gaan zweten of stotteren of ze krijgen rode wangen (12%).

Online carrièrebeurs
Monsterboard.nl organiseert van 6 tot en met 11 september de Virtual Job Fair. Inschrijven kan via http://www.monstervirtualjobfair.nl/. Werkzoekenden kunnen 24 uur per dag de beurs bezoeken en deelnemen aan chatsessies met recruiters van diverse bedrijven, waaronder Deloitte, Caesar Group, A.S. Watson Health & Beauty, Alliander, Imtech Infra & Traffic, ING en Accenture. Ook is de Monster Coach Freek Jordans aanwezig om tips en advies te geven. Wie nu alvast benieuwd is hoe de beurs eruit ziet, kan de demo bekijken.

Volg Monsterboard.nl op Facebook, Hyves, LinkedIn of Twitter.