Gemeente Midden-Delfland

âDoe weer mee!â in Midden-Delfland !

De gemeente Midden-Delfland maakt werk van de aanpak van laaggeletterdheid. Samen met elf andere partners heeft zij het convenant âAanpak laaggeletterdheid Haaglandenâ ondertekend en financiert zij mee bij de campagne âDoe weer mee!â. Deze campagne motiveert volwassenen die in Nederland zijn geboren of in Nederland naar school zijn geweest een cursus te volgen bij een ROC in de buurt.

Laaggeletterdheid
Wist u dat één op de zeven volwassen inwoners van regio Haaglanden moeite heeft met lezen, schrijven of rekenen? Landelijk gaat het om meer dan anderhalf miljoen mensen die hier dagelijks hinder van ondervinden: thuis, op het werk of in de maatschappij. In samenwerking met de Mondriaan onderwijsgroep biedt de gemeente Midden-Delfland haar inwoners de mogelijkheid tegen heel lage kosten een lees-, schrijf- of rekencursus te volgen. Kijk op www.doeweermee.nl voor een cursus bij u in de buurt.

Week van de alfabetisering
In de week van de alfabetisering (van 6 t/m 12 september 2010) rijdt in de deelnemende gemeenten van Haaglanden een promotiebus met het motto âDoe weer meeâ rond, om bij iedereen het onderwerp laaggeletterdheid onder de aandacht te brengen. Deze bus doet ook de gemeente Midden-Delfland aan en wel op woensdag 8 september. Om half twee arriveert de bus op het plein van het gemeentehuis. De wethouder neemt daar voor alle college- en raadsleden een informatiepakket in ontvangst. Dit pakket informeert de raadsleden over het werk van âDoe weer meeâ. Het bevat onder andere aanwijzingen voor een succesvolle politieke lobby voor het aanpakken van laaggeletterdheid .

De bus vertrekt vervolgens naar het nieuw geopende centrum voor Jeugd en gezin (CJG) in Den Hoorn rijden: daar worden folders afgegeven.

Wethouder Tineke van Nimwegen: âIedereen in Midden-Delfland moet mee kunnen doen in de samenleving. Het kunnen lezen, schrijven en rekenen is daar erg belangrijk bij."
Â