Gemeente Hilversum

De wegwerkzaamheden van 6 september t/m 10 september 2010

publicatiedatum: dinsdag 31 augustus 2010

Op de Diependaalselaan wordt nog één week gewerkt aan de kruising met de Bosdrift. Het werk aan de kruising met de Johan de Wittstraat gaat gewoon door.

De omleidingsroute vanaf de A27 richting Hilversum Zuid loopt over de Utrechtseweg en de Gijsbrecht van Amstelstraat en vervolgens door de Zeverijnstraat richting Kerkelanden en het Havenkwartier. De omleidingsroute voor het lokale verkeer vanaf de Loosdrechtse kant loopt via een bypass van de Diependaalselaan naar de Admiraal de Ruyterlaan en vervolgens over de Kolhornseweg en de Eikbosserweg terug naar de Diependaalselaan.

Aan de hoofdomleidingsroutes voor alle werkzaamheden op de Diependaalselaan verandert niets. Het doorgaand (vracht)verkeer houdt tot half november zijn routes langs de Ring Oost en de Ring Noord/West, dus vanaf de Vreelandseweg (N201) linksom en vanaf de A27 rechtdoor over het Oostereind en de Ring Oost naar het Den Uylplein

Op de Larenseweg wordt tot eind oktober gewerkt aan de herinrichting vanaf het spoor tot net voorbij de kruising met de Eemnesserweg. Aan het eind van de komende week wordt de verbinding tussen de Noorderweg en de Kleine Drift weer hersteld. De toegang tot de Geuzenweg is al beschikbaar.

Vanaf de rotonde Jan van der Heijdenstraat wordt autoverkeer omgeleid naar de Beatrixtunnel en vanuit het centrum naar de Johannes Geradtsweg.

Verder wordt gewerkt:

o op het Oostereind, verkeershinder door de voorbereidende werkzaamheden
voor de aanleg van een tunnelbak in 2011;
o op de Bilderdijklaan, vervangen riool tussen Staringlaan en de Potgieterlaan;
o op de Staringlaan, vervangen riool tussen de Taludweg en de Multatulilaan;
o op de Anthony Fokkerweg, vervangen riool tussen de Minckelersstraat en de Mussenstraat;
o en in het Erfgooierskwartier, aanleg drempels in de Wirixstraat, de J.H. Kalfflaan en de Laan 1940-1945.