Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Verwijderen onkruid op kades nadert einde

Op vier kadestroken op het Noordereiland moeten nog onkruid worden verwijderd. Vanaf maandag 6 september gebeurt dit op de Prins Hendrikkade vanaf de Van der Takstraat tot aan de Meeuwenstraat.

Over een maand zit het erop, het hoveniersbedrijf HABO is dan sinds juli van dit jaar met deze klus bezig geweest, op totaal veertien kadestroken.

Werkwijze
Ieder kadestrook in het aangegeven gebied vergt maximaal 5 dagen werk, van maandag t/m vrijdag. Dit gebeurt in de perioden 6-10 september, 13-17 september, 20-24 september en 27 september-1 oktober. Het is dan verboden om er auto's of andere voertuigen te parkeren. Medewerkers van Stadstoezicht en politie controleren hierop. De langparkeervakken aan de zijde van de woningen vallen niet onder het werkgebied en blijven vrij voor parkeren.

De afzettingen worden telkens op de vrijdag vóór aanvang van de werkzaamheden bij het werkgebied geplaatst. Het parkeerverbod gaat in, in de nacht van zondag op maandag. Zodra de aannemer klaar is met het verwijderen van onkruid in het werkgebied, worden de afzettingen weggehaald zodat men er weer kan parkeren.

Informatie
Bewoners aan (dit stuk van) de Prins Hendrikkade en omwonenden zijn over de aanstaande werkzaamheden intussen op de hoogte gebracht door de deelgemeente. Voor meer informatie kunt u contact nemen met Karin de Kruijk, operationeel coördinator voor het Noordereiland: