Provincie Utrecht

Reconstructie kruising N210 - S.L. van Alterenlaan in Lopik

Op 6 september 2010 start aannemer MNO Vervat in opdracht van de provincie Utrecht met de voorbereidende werkzaamheden voor de reconstructie van de kruising van de provinciale weg N210 met de S.L. van Alterenlaan in Lopik. Doel van de reconstructie is het verbeteren van de verkeersveiligheid en de oversteekbaarheid.

Aanleiding
Op de kruising van de N210 met de S.L. van Alterenlaan vinden veel letselongevallen plaats en de kruising vormt een knelpunt voor het oversteken van langzaam verkeer. Vooral voetgangers moeten lang wachten voordat zij de N210 veilig kunnen oversteken.
De reconstructie bestaat uit het afsluiten van de S.L. van Alterenlaan-noord ter plaatse van de aansluiting op de N210 en het aanleggen van een linksafstrook voor het verkeer richting S.L. van Alterenlaan-zuid/Jaarsveld. Ook komt er een geleider in het midden van de weg zodat voetgangers in twee keer kunnen oversteken.

Planning uitvoering en verkeersmaatregelen
Op 6 september begint de aannemer met het verleggen van kabels en leidingen. Dit geeft hinder voor het verkeer. Omwille van de veiligheid van de verkeersdeelnemers en de wegwerkers, wordt de maximumsnelheid verlaagd naar 50 km/uur. Periodiek zullen verkeersmaatregelen genomen moeten worden, maar er zal altijd één rijstrook per rijrichting beschikbaar zijn. Tussen 9.00 en 16.00 uur worden er halve rijbaanafzettingen op de N210 geplaatst (`om-en-om'-regeling) zodat de werknemers veilig naast de weg kunnen werken. Dit duurt tot medio november.

Tevens wordt vanaf 13 september de parallelweg naast de N210 vanaf de Zuiderparklaan tot de Lopikerweg afgesloten voor alle verkeer. Langzaam (landbouw-)verkeer wordt dan omgeleid via de hoofdrijbaan van de N210. Fietsers langs de N210 worden omgeleid via de Churchilllaan - Vogelzangsekade - Graafdijk en vice versa. Fietsers richting Jaarsveld worden omgeleid via de Zuiderparklaan en de Oudeslootseweg.

De aansluiting van de S.L. van Alterenlaan op de N210 wordt ook vanaf 13 september afgesloten. Doorgaand verkeer op deze weg is dan niet meer mogelijk; percelen en aanwonenden blijven wel bereikbaar. Al het verkeer uit alle richtingen van en naar Jaarsveld wordt omgeleid via de Rolafweg Zuid - Oude Slootseweg - Jaarsveld en vice versa.

Op de plek van de oude parallelweg voert de aannemer zand aan voor het voorbelasten van de grond. Het zand zorgt ervoor dat de grond `inklinkt' en voldoende stevig is om een nieuwe wegconstructie te kunnen dragen, zodat de weg niet gaat verzakken. De verwachting is dat deze werkzaamheden eind november gereed zullen zijn. Het zakken van de ondergrond duurt 6 tot 9 maanden. Als dit is gebeurd, kan de kruising definitief worden afgebouwd. De verwachting is dat dit in juni en juli 2011 kan plaatsvinden. Over de uitvoering hiervan krijgt u te zijner tijd informatie van ons.

De hierboven aangegeven omleidingen voor alle verkeer blijven dus naar verwachting tot eind juli 2011 gehandhaafd.

Vragen?
Met vragen over de werkzaamheden kunt u contact opnemen met de provincie Utrecht:
T (030) 258 38 88 (infonummer wegwerkzaamheden provinciale wegen Utrecht)
E wegwerkzaamheden@provincie-utrecht.nl