Ingezonden persbericht


()


Duizenden SENSEO(TM) koffiedrinkers kiezen na nauwe samenwerking met Douwe Egberts voor nieuwe, pure en robuuste variant van SENSEO(TM):

Fans van Douwe Egberts SENSEO(TM) kiezen voor biologische en duurzame bonen in nieuwe SENSEO(TM) Bio Selection

UTRECHT, maandag 6 september - Douwe Egberts introduceert eeen nieuwe pure en verfijnde variant voor het SENSEO(TM) koffiezetapparaat die biologisch én duurzaam is: SENSEO(TM) Bio Selection. Het is voor het eerst dat Douwe Egberts SENSEO(TM) een variant lanceert die het keurmerk 'biologisch' draagt en die daarnaast ook nog eens maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk is. De nieuwe variant is tot stand gekomen in samenwerking met duizenden fans van Douwe Egberts SENSEO(TM).

De nieuwe SENSEO(TM) Bio Selection smaakt puur, robuust, donker en aromatisch, en is een zogenaamde 'blend' van 100% biologische Arabica-bonen uit de beste koffiegebieden van de wereld. Deze nieuwe variant voor het SENSEO(TM) koffiezetapparaat is een pure en verfijnde toevoeging op de bestaande kwalitatieve SENSEO(TM) Selection-varianten Kenya, Brazil en Colombia.

EKO en UTZ CERTIFIED(TM)
Het biologisch-logo van de Europese Unie, in Nederland bekend als het EKO-logo, is een keurmerk dat garant staat voor uitgebreide zorg voor generaties en hun omgeving, levende ecologische systemen en een gezond product.

Daarnaast is SENSEO(TM) Bio Selection 100% duurzaam. Dit is gewaarborgd door het UTZ CERTIFIED(TM) keurmerk, dat garandeert dat de koffie verbouwd en geoogst is op een maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier. Dat wil zeggen: met aandacht en zorg voor leef- en werkomstandigheden van koffieboeren en hun families, en bescherming, educatie, en controle van het milieu.

Fans van Douwe Egberts SENSEO(TM)
De nieuwe SENSEO(TM) Bio Selection is ontwikkeld in samenwerking met tienduizenden fans van Douwe Egberts SENSEO(TM). Nadat een kleine groep van de grootste fans in Nederland kon meebeslissen over de bonen, de blend, de smaak en de verpakking, proefde een veel grotere groep van 20.000 consumenten verschillende blends tijdens een evenement en koos definitief voor de smaak van SENSEO(TM) Bio Selection.

SENSEO(TM) Bio Selection is vanaf vandaag, 6 september 2010, verkrijgbaar in de supermarkten en de Douwe Egberts & Meer winkels. De pads zijn te gebruiken in alle SENSEO(TM) koffiezetapparaten, inclusief de nieuwe SENSEO(TM) Viva Café.

De consumentenadviesprijs van Douwe Egberts SENSEO(TM) Bio Selection is ¤3,29 voor 24 pads. >

Over het SENSEO(TM) koffiepadsysteem
Het SENSEO(TM) koffiezetapparaat van Philips en de SENSEO(TM) koffiepads van Douwe Egberts geven je iedere keer opnieuw een lekker kopje verse koffie met een heerlijk crèmelaagje.

Het koffiepadsysteem combineert een uniek zetsysteem van het SENSEO(TM) koffiezetapparaat van Philips met de fijnste kwaliteit SENSEO(TM) koffie van Douwe Egberts. Het koffiezetapparaat levert een betere kwaliteit koffie dan conventionele zetsystemen en is uiterst eenvoudig in gebruik; een kopje koffie zetten gaat sneller en gemakkelijker dan bij conventionele koffiezetsystemen. Er zijn inmiddels meer dan 10 miljoen SENSEO(TM) koffiezetapparaten verkocht in Europa, Australië en de VS, en er worden dagelijks zo'n 10 miljoen Douwe Egberts SENSEO(TM) koffiepads gebruikt.