Ingezonden persbericht



GEïNTEGREERDE LG-OPLOSSINGEN BIEDEN BEDRIJVEN EN ORGANISATIES NIEUW GEMAKSNIVEAU

Oplossingen geoptimaliseerd voor uiteenlopende bedrijven, onderwijs, kantoren en hotels

Amstelveen, 6 september 2010 - LG Electronics demonstreert zijn oplossingen op de elektronicabeurs IFA 2010 in Berlijn in simulaties van een hotel, een school, kantoorwerkplekken en een taxfree winkel op een luchthaven. Met deze demonstraties laat het bedrijf zien hoe zijn oplossingen voordelen bieden voor verschillende werk- en leefomgevingen.

"LG biedt een reeks apparaten die zijn geïntegreerd in pakketoplossingen die op maat zijn gemaakt voor uiteenlopende organisaties", zegt Han Hagedoorn, Sales Director bij LG Business Solutions Company. "De onderscheidende technologieën van LG helpen diverse bedrijven bij het verbeteren van hun diensten en bieden daarmee voordelen en gemak voor klanten."

Eenvoudiger winkelen met U-Store Solution
De LG U-Store Solution is een totaalpakket voor diverse typen winkels. De volledig geïntegreerde oplossing is ontwikkeld voor grote klantformules en omvat beveiliging, POS en displaysystemen die de efficiëntie en klanttevredenheid vergroten.

SuperSign biedt functies voor het opstellen en beheren van content. Met de digitale monitor plaatsen gebruikers informatie in verschillende kaders op één scherm dat automatisch is te beheren en in realtime te updaten.

De LG-monitors zijn er ook voor buitengebruik. Zo heeft de Shine-Out Display voor binnen en buiten geen last van reflectie van zonlicht en ander helder licht en is daardoor bij uitstek geschikt voor gebruik in etalages. Daarnaast gebruikt de buitenkiosk LED BLU-technologie, die uitzonderlijke helderheid biedt in een water- en stofdichte kast. Op deze monitors vinden klanten nuttige informatie en bekijken ze advertenties, ongeacht de locatie of het weer. LG levert ook een point-of-sale systeem (POS), waarmee winkelmanagers hun winkel effectiever beheren en klanten sneller kunnen betalen.

De U-Store-oplossing is op maat te maken voor ieder type bedrijf, van winkels tot restaurants en winkelcentra.

Volledig interactieve leeromgeving
LG heeft zijn I-solution geoptimaliseerd voor scholen. Met deze oplossingen is een klaslokaal te transformeren in een volledig interactieve leeromgeving, met een digitaal whiteboard en een oplossing voor het delen van meerdere computers.

B_19 low res
Met Network Monitor zijn meer dan 31 beeldschermen op één host-pc aan te sluiten. Hiermee zet een school een interactief klaslokaal op. Het systeem stimuleert leerlingen om werk te delen en te overleggen, terwijl leraren vanaf een centrale pc het werk van de leerlingen kunnen controleren. Daarnaast verandert het Interactive Screen van 72-inch traditionele lesgeefmethodes. Dit scherm fungeert namelijk als projector én als interactief whiteboard.

Werkplek van de toekomst
In de kantoorzone van LG kunnen bezoekers van IFA 2010 de werkplek van de toekomst zelf ervaren. Deze is uitgerust met speciale beeldschermen en een geavanceerd videoconferentiesysteem.

De LG W20-monitorserie is speciaal ontwikkeld voor grafisch ontwerpen. Met de W46, E10 en IPS1 richt LG zich op zakelijke gebruikers. Deze combineren een mooi design en perfecte beeldkwaliteit met een hoge energie-efficiëntie.

Het geavanceerde videoconferentiesysteem van LG biedt kristalheldere videobeelden van 720HD op een 24-inch LCD-scherm met hoge resolutie. Dit resulteert in een realistische vergaderervaring. Om ongestoorde vergaderingen mogelijk te maken, stelt de dynamische videocontrolefunctie de schermgrootte automatisch bij in het geval van netwerkstoringen. Het systeem is bovendien voorzien van krachtige geïntegreerde speakers en microfoons met hoge prestaties. Dit geeft deelnemers het gevoel alsof ze in dezelfde kamer zitten met andere videoconferentiedeelnemers.

Hotelservice om te onthouden
De hoteloplossingen van LG stellen hotels in staat hun gasten een uitzonderlijke service te bieden. Met de Pro:Centric Solution van LG gebruiken gasten één afstandsbediening om alle multimedia-apparaten op hun hotelkamer te bedienen, inclusief het ophalen van hotelinformatie op de LG-hoteltelevisie. De lobby vormt het visitekaartje van een hotel. LG levert ook digitale fotolijsten en 28- en 38-inch wide-view beeldschermen waarop belangrijke informatie voor gasten is weer te geven. Zo helpt LG bij een aangename incheck.

###

Over LG Electronics
LG Electronics, Inc. (KSE: 066570.KS) is een van 's werelds grootste producenten en een technologische vernieuwer van consumentenelektronica, mobiele-communicatiemiddelen en huishoudelijke apparatuur. Met 115 locaties wereldwijd en 89 dochterondernemingen biedt het bedrijf werk aan meer dan 80.000 mensen wereldwijd. LG Electronics bestaat uit vijf bedrijfsonderdelen: Home Entertainment, Mobile Communications, Home Appliance, Air Conditioning en Business Solutions. De geconsolideerde omzet over 2009 bedroeg ruim 43,4 miljard dollar. LG is wereldwijd de toonaangevende producent van flatscreen-tv's, audio- en videoapparatuur, mobiele telefoons, airconditioners en wasmachines. Het bedrijf is Global Partner of Formula 1(TM) en Technology Partner of Formula 1(TM). Dankzij deze hoogwaardige samenwerking heeft LG de exclusieve vermeldings- en marketingrechten als officiële consumentenelektronica-, mobiele-telefonie- en dataverwerkingspartner van dit wereldwijde sportevenement. Voor meer informatie: www.lge.nl.

Over LG Electronics Business Solutions
LG Electronics Business Solutions is een toonaangevende speler op het gebied van business-to-business (B2B) infotainment. Deze LG-divisie ontwikkelt een breed assortiment van topkwaliteit digitale apparatuur en oplossingen, waaronder lcd-monitors, beeldschermen voor commerciële doeleinden, infotainmentapparatuur voor in de auto, en beveiligingssystemen. LG speelt in op toekomstige zakelijke trends met apparaten en diensten die slimme en betrouwbare oplossingen bieden om te voldoen aan de eisen van businesspartners en klanten. In 2009 behaalde LG Electronics Business Solutions wereldwijd een omzet van 4,6 miljard dollar. De divisie is volledig toegerust voor een snelle verdere groei.



Ingezonden persbericht