Ingezonden persbericht



Hilversum, 06-09-2010

Exclusieve beelden van restauratie schilderij 'De Slaapkamer' nu te zien op kunst.avro.nl De Van Gogh 10daagse bij AVRO kunst

Kunst.avro.nl staat de aankomende tien dagen geheel in het teken van Nederlands kunstschilder Vincent van Gogh, zijn gerestaureerde werk, andere imposante werken en zijn kunstenaarschap.

Eén van de meest geliefde werken uit het oeuvre van Vincent van Gogh, is de afgelopen zes maanden gerestaureerd. Tijdens de Van Gogh 10daagse is er op kunst.avro.nl een exclusieve reportage te zien over de restauratie van Van Goghs beroemde werk: De Slaapkamer. Leo Jansen, de conservator van het Van Gogh Museum en restaurateur Ella Hendriks vertellen over dit unieke schilderij en geven de verborgen geheimen achter de verflagen prijs.

Op kunst.avro.nl staat gedurende de 10daagse divers archiefmateriaal over Vincent van Gogh, er staan enkele artikelen over actuele Van Gogh-tentoonstellingen en de echte kunstkenners maken kans op mooie prijzen door het beantwoorden van twee prijsvragen.

Kunst.avro.nl: 10 daagse

---