Mooiste kunst en Blauw bloed bij de Vrije Academie


Nieuwe colleges kunstgeschiedenis komend cultureel seizoen

Amsterdam, 20100803 -- De trend om kennis over kunstgeschiedenis op te doen lijkt niet te stoppen. Het programma van de Vrije Academie is daarom weer met nieuwe onderwerpen verrijkt. Mooiste Kunst aller tijden, Blauw Bloed, de Nationale Schatkamer en Mythologie is een greep uit het aanbod dat half september weer begint op veel plaatsen in Nederland.

Mooiste Kunst aller tijden - gaat over 20 meesterwerken die men niet mag missen. Achter elk van deze topstukken gaan bijzondere verhalen en spannende geheimen schuil die in deze collegereeks uitvoerig worden behandeld.

Blauw Bloed - de geschiedenis van Europa langs Keizers en Koningen. Habsburgers, Tudors, Romanovs en Oranjes, aan de hand van kopstukken van vorstenhuizen wordt de Europese geschiedenis beschreven.

De Nationale Schatkamer - Het Rijksmuseum is de nationale schatkamer van Nederland met bijna 1 miljoen objecten van de Middeleeuwen tot en met de 20e eeuw. De collegereeks is een kunsthistorische reis langs meesterwerken en depotstukken uit het Rijksmuseum.

Mythologie in de kunst - verbeelding van Griekse goden en helden; onze cultuur is doordrenkt met Griekse Mythologie. Deze reeks is een kennismaking met de meest belangrijke figuren uit de Griekse en Romeinse oudheid.

De Vrije Academie is de grootste landelijke organisatie voor kunsthistorisch onderwijs. Zij biedt een breed programma voor zowel beginners als gevorderden. Naast meer dan 50 opleidingen die gegeven worden in het hele land, verzorgt de Vrije Academie ook lezingen bij grote museale tentoonstellingen en verzorgt zij rondleidingen en excursies.

Vrije Academie