Gemeente Binnenmaas

Zandtransport voor Bedrijvenpark begint in september

De gemeenten in de Hoeksche Waard zijn volop bezig met de ontwikkeling van Bedrijvenpark Hoeksche Waard. Dit onderscheidende en duurzame bedrijvenpark wordt gerealiseerd in de Zomerlandse polder tussen de A29 en Puttershoek, naast het bestaande bedrijventerrein Boonsweg. Het wordt ontwikkeld en geëxploiteerd door Bedrijvenpark Hoeksche Waard C.V. (BHW). Hierin werken de vijf Hoeksche Waardse gemeenten samen.

Aanbrengen voorbelasting

Een van de eerste stappen in de ontwikkeling van het bedrijvenpark is het aanbrengen van de voorbelasting op een deel van de eerste fase. De werkzaamheden hiervoor beginnen op 6 september en duren vermoedelijk tot eind november 2010. Naar verwachting blijft de voorbelasting een half jaar liggen.
Voor deze voorbelasting moet een aanzienlijke hoeveelheid zand naar het gebied worden gebracht. BHW heeft ervoor gekozen om de coördinatie van de zandtransporten zelf op te pakken om zo de hinder en de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken. BHW laat het zand per schip aanvoeren naar de haven van de suikerfabriek. Vanuit de haven rijden de vrachtwagens over de voormalige slibvelden van de suikerfabriek tot ze uiteindelijk op de Langeweg uitkomen. Nog voordat ze de eerste woningen bereiken, rijden ze het bouwland in om hun lading zand af te leveren. Vervolgens gaan ze via dezelfde route weer terug om de volgende lading te halen.
Wanneer de voorbelasting zijn werk heeft gedaan en BHW de bouwwegen gaat aanleggen krijgen omwonenden en betrokkenen verdere informatie over het verloop en de planning van de werkzaamheden.

Meer informatie

Omwonenden van de route van het zandtransport krijgen van BHW ook per brief informatie over de werkzaamheden. Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met BHW op telefoonnummer 0186 - 63 68 60 of via info@bedrijvenparkhw.nl. Op www.bedrijvenparkhw.nl kunt u meer lezen over Bedrijvenpark Hoeksche Waard.