Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 19-08-2010

AVRO BIEDT PODIUM AAN KLEINKUNST
AVRO Sandwich en AVRO Andermans Veren krijgen vervolg op Radio 5 Nostalgia

De AVRO geeft haar kunstzinnige radioprogramma's Sandwich en Andermans Veren een vervolg. De programma's, waarin een grote rol is weggelegd voor kleinkunst, worden per 6 september op Radio 5 Nostalgia uitgezonden.

Hét kleinkunstprogramma op de radio is AVRO Andermans Veren. Het programma verdwijnt in zijn huidige vorm van Radio 2 en wordt vanaf maandag 6 september dagelijks uitgezonden op Radio 5 Nostalgia. Andermans Veren wordt een vaste rubriek in AVRO Arbeidsvitaminen. Kick van der Veer sorteert thematisch de mooiste kleinkunstliedjes en de leukste cabaretsketches en neemt ook de presentatie voor zijn rekening.

Ook aandacht voor kleinkunst in het radioprogramma AVRO Sandwich. Het verhuist van Radio 2 en wordt iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur uitgezonden op Radio 5 Nostalgia. Het programma blijft met presentator Jacques Klöters in zijn huidige vorm bestaan. Op het huidige tijdstip van het programma komt de vernieuwde versie van het radioprogramma AVRO Schiffers.fm. Hans Schiffers trakteert de luisteraars op muzikale hoogstandjes zoals zij deze gewend zijn op de zondagochtend.

Eindredacteur Arjan Snijders: ,,De AVRO blijft de omroep van kunst en cultuur. AVRO Andermans Veren verdwijnt niet, het gaat naar een andere zender. Om dezelfde reden hebben we AVRO Sandwich weten te behouden en hebben we onze brede kijk op kunst & cultuur nog sterker neergezet.''

Voor meer informatie, het terugluisteren van de uitzending of het gratis downloaden van de podcast: sandwich.avro.nl of andermansveren.avro.nl.

AVRO Andermans Veren, vanaf maandag 6 september om 11.30 uur. AVRO Sandwich, vanaf vrijdag 10 september van 10.00 tot 12.00 uur. Beide op Radio 5 Nostalgia. AVRO Schiffers.fm, vanaf zondag 12 september van 09.00 tot 12.00 uur op Radio 2.