Erasmus Universiteit Rotterdam

Martijn de Jong en Gino Camp in de prijzen voor bijzondere verdiensten

Erasmus Universiteit Rotterdam reikt voor 23e keer Onderwijs- en Onderzoeksprijzen uit

De Erasmus Universiteit Rotterdam reikt tijdens de opening van het Academisch Jaar op maandag 6 september 2010 voor de 23e keer de Onderwijs- en Onderzoeksprijzen uit. Dr. Gino Camp (FSW) krijgt de Onderwijsprijs en dr. Martijn de Jong (RSM) ontvangt de Onderzoeksprijs. De prof. Bruinsprijs en de prof. Lambertsprijs voor studenten gaan dit jaar naar Mara van der Lugt (FW) en Igna Bonfrer (ESE/iBMG).

Psycholoog dr. Gino Camp ontvangt de Onderwijsprijs voor zijn nauwe betrokkenheid bij de uitbouw van de opleiding Psychologie. De opleiding wordt al jaren door studenten en visitatiecommissies geroemd als beste Psychologieopleiding van ons land. Camp heeft bijgedragen aan de totstandkoming van diverse vakken, waaronder vakken over de sociale psychologie en de geheugenpsychologie. Het succes van de opleiding Psychologie komt goeddeels op conto van het PGO-model, het probleemgestuurd onderwijs, dat mede door Camp werd geïntroduceerd.

Dr. Martijn de Jong, marketing-onderzoeker en universitair hoofddocent bij Rotterdam School of Management, Erasmus University, heeft de Onderzoeksprijs toegekend gekregen voor onder meer zijn bijdragen aan crosscultureel onderzoek. De onderzoeksthema's van De Jong zijn relevant voor diverse vakgebieden. Zijn innovatieve psychometrische methoden corrigeren op sociaal wenselijk antwoordgedrag in enquêteonderzoek. Hij maakt gebruik van complexe statistische technieken om antwoordtendenties op te sporen; dat verhoogt de vergelijkbaarheid van antwoorden in crosscultureel onderzoek.

Naast eeuwige roem - onder meer tot uitdrukking komend in een portret in de eregalerij naast de Senaatszaal op de universiteit - ontvangen de laureaten een bedrag van 7.000 euro, ter beschikking gesteld door het Erasmus Trustfonds.

Sinds 2009 reikt de Erasmus Universiteit Rotterdam ook jaarlijks studentenprijzen uit. De prof. Bruinsprijs wordt toegekend aan de beste Research Master-student die een bijzondere studieprestatie heeft gekoppeld aan een veelbelovend onderzoek. De prijs bestaat uit een geldbedrag van EUR 4.500, te besteden aan een studieverblijf in het buitenland. Dit jaar is dat de filosofe Mara van der Lugt. Zij is een ware alleskunner: haar studieprestaties zijn uitzonderlijk, zij ontving het laudatio cum laude voor zowel haar Research Master Wijsbegeerte als de Research Master Early Modern Intellectual History. Ook studeerde zij enige tijd aan de Universiteit van Oxford.

De prof. Lambersprijs, een geldbedrag van EUR 3.000 en een bijzondere penning, wordt toegekend aan de beste student met een dubbele Mastertitel, bij voorkeur in verschillende disciplines. Dit jaar gaat de prijs naar Igna Bonfrer (24). In vier jaar tijd behaalde zij met goede cijfers haar Bachelor en Master Econometrie, cum laude haar Bachelor en Master in Beleid en Management Gezondheidszorg en een MSc in History of Medicine aan de Universiteit van Oxford. Bonfrer wil het geld besteden aan veldonderzoek in Tanzania en Ethiopië.