Gemeente Nieuwegein

donderdag, 26 augustus 2010

Het tramstation stadscentrum Nieuwegein krijgt vanaf 6 september tot eind oktober 2010 een opknapbeurt. Het huidige station nodigt uit tot vandalisme en geeft een onveilig gevoel. Dit wil de gemeente aanpakken als onderdeel van het vernieuwen van de binnenstad.

Welke werkzaamheden worden verricht?

De staalconstructie van de overkapping van het tramstation wordt opnieuw grondig geschilderd. Hiervoor worden de bestaande verflagen onder hoge druk met water verwijderd. Uiteindelijk krijgt het dezelfde kleur als het busstation.
Ook worden de prullenbakken vervangen en de huidige zitbankjes door houten latten bankjes. Zodra dit is gebeurd, worden de perrons herbestraat.

Welke overlast is wanneer te verwachten?

Een deel van de werkzaamheden worden s' nachts uitgevoerd van 19.00 uur tot 05.00 uur. Dit is noodzakelijk omdat een groot deel van het werk overdag in combinatie met tramverkeer niet mogelijk is. Voor dat deel waarbij het wel mogelijk is, willen wij zo min mogelijk mensen hinder laten ondervinden.
De overlast die u kunt ondervinden is die van geluid (van de hoge druk spuit) en licht van lampen die uit veiligheid worden opgesteld om te kunnen werken. Ook kunt u tijdelijk geen gebruik maken van de zitbanken op het tramstation. De behandelde onderdelen van de staalconstructie worden afgeschermd met hekken en netten.

Er wordt alles aan gedaan om de werkzaamheden in de aangegeven periode uit te voeren. Hierbij is de gemeente afhankelijk van het weer. Daarnaast probeert zij de overlast voor u te beperken en hopen op uw begrip.

Vragen?

Heeft u vragen, kunt u contact opnemen met Paul van Schaik, 030 607 18 93. Buiten kantooruren kunt u in geval van calamiteiten bellen met 06 - 333 07 888.