Gemeente Apeldoorn

30-08-2010

Onderhoud Laan van Spitsbergen

Door achterstallig onderhoud en de strenge winter is het wegdek van de Laan van Spitsbergen dringend aan vervanging toe. Daarom start de gemeente vanaf 6 september met het verwijderen en vervangen van de bovenste asfaltlagen. Het gaat hier om het wegdek vanaf de rotonde JC Wilslaan tot aan de Pieter de Hoochlaan.

Nachtwerk
De werkzaamheden aan de Laan van Spitsbergen worden in de nacht uitgevoerd. De reden hiervoor is een betere verkeersdoorstroming en het waarborgen van de bereikbaarheid van de attractieparken. De werktijden 's nachts zijn van 20.00 tot 6.00 uur. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden op de ring grotendeels via John F Kennedylaan, Sprengenweg, Vosselmanstraat, Wilhelmina Druckerstraat, Koning Stadhouderlaan en de Europaweg omgeleid.

Er wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de geluidsproductie tijdens de nachtelijke uren. De werkzaamheden die meer geluid produceren worden tijdens de avonduren uitgevoerd, zodat de geluidsoverlast tijdens de nacht tot een minimum beperkt wordt. Overdag is de weg gewoon toegankelijk voor verkeer.

Verkeerskundige aanpassingen

Naast het asfalteren van de Laan van Spitsbergen worden er ook enkele verkeerskundige aanpassingen uitgevoerd. De rechtsafstrook naar de Sportlaan vervalt. Daarnaast wordt het fietspad op kruisende zijwegen verhoogd. Deze maatregelen dragen bij aan de veiligheid van de Laan van Spitsbergen en haar zijwegen.

Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind september afgerond.

Einde persbericht