NCRV

Stand.nl

Stand.nl vernieuwd en uitgebreid

Maandag 6 september
13.30 uur, Radio 1

Het populaire NCRV Radio 1-programma Stand.nl breidt uit en wordt vernieuwd. Het enige programma bij de Publieke Omroep waarbij de luisteraars dagelijks kunnen meepraten over actualiteiten wordt vanaf 6 september flink uitgebreid. Dan is het dagelijks tussen 13.30 en 14.00 uur te beluisteren. Verder komt er nog meer ruimte voor reacties van het publiek.

Presentator Jurgen van den Berg is blij met de veranderingen: âStraks komen de gasten en bellers nog beter tot hun recht. Het lijkt me spannend als we bij bepaalde onderwerpen bellers in discussie laten gaan met de gast. De uitbreiding in zendtijd is mijn inziens een eerbetoon aan één van de bekendste programmaâs op de Nederlandse radio, dat volgend jaar 10 jaar bestaat.â

Stand.nl is al vanaf 2001 een vaste waarde op Radio 1. De bijbehorende site wordt druk bezocht en is ook onderdeel van de vernieuwingen. Stand.nl is dé stelling- en debat site van Nederland. Het wil het serieuze debat faciliteren en stimuleren. Mensen kunnen zelf een discussie op gang brengen door een stelling in te sturen. Naast de dagelijkse radiostelling die prominent behandeld wordt, kunnen mensen ook debatteren over stellingen ingestuurd door gebruikers in diverse categorieën zoals sport, politiek en entertainment.

Daarnaast richt de nieuwe site zich op het verspreiden van stellingen op de diverse social media zoals Twitter en Facebook.