Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 2 september

Upload Cinema start het nieuwe seizoen in 15 bioscopen

Upload Cinema, de filmclub die de beste video's van het web naar het witte doek brengt, is vanaf 6 september aanstaande maandelijks te zien in 15 Nederlandse steden. Voor de zomerstop werd het programma van Upload Cinema gepresenteerd in zes steden: Amsterdam, Groningen, Enschede, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. En nu dus ook in Aalsmeer, Amstelveen, Alkmaar, Arnhem, Breda, Deventer, Eindhoven, Hilversum, en Tilburg. Volgens oprichters Dagan Cohen en Barbara de Wijn is de uitbreiding te danken aan een toenemende vraag van bioscopen naar nieuwe, interactieve filmervaringen. De formule van Upload Cinema is zo simpel, dat het makkelijk in te passen is voor iedere bioscoop. Ons motto is dan ook: Een Upload Cinema in elke stad.

Nieuw programma : Art Without Walls - in samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen en Festival De Wereld van Witte De With

Het nieuwe programma van Upload Cinema 'Art Without Walls', dat op 6 september in de bioscopen te zien, gaat over de straat als galerie, als podium voor kunstenaars. Net als internet is de straat een vrijplaats voor kunstenaars. Niemand die ze tegenhoud om hun werk te laten zien. En omdat kunst op straat zo vluchtig is, wordt het veelal vastgelegd op video. Art Without Walls toont de mooiste, vreemdste en meest opvallende voorbeelden van Street Art en Guerrilla art. Van 'Stop Motion Murals' tot 'Reversed Graffiti', van 'Street Lego' tot 'Guerrilla Knitting', van 'Wild Beaming' tot '3D Mapping'. Natuurlijk komen beroemdheden als Banksy en Space Invader voorbij, maar ook iets minder bekende helden van de straat als 'Poster Boy' en 'Princess Hijab'.

Het programma kwam tot stand in samenwerking met Museum Boijmans van Beuningen, dat met ArtTube al een tijdje actief is op het snijvlak van kunst en internet - en met het Festival De Wereld van Witte De With. Gastcurator is Oscar van Gelderen, uitgever, verzamelaar en groot kenner van Street Art.

De officiële première van Art Without Walls vindt plaats op vrijdag 10 september 19.00 uur in Museum Boijmans van Beuningen. Reserveren via:

http://www.boijmans.nl/nl/7/kalender/calendaritem/633/festival-de-wereld-van-witte-de-with

Over Upload Cinema

De formule van Upload Cinema in het kort: Elke eerste maandag van de maand presenteert Upload Cinema een programma vol inspirerende en vermakelijke internetfilmpjes in filmtheaters en op bijzondere locaties. Elke maand is er een nieuw thema. Het publiek stuurt films in; een redactieteam selecteert de beste en stelt daar een programma van samen van circa anderhalf uur.

Upload Cinema won nationale en internationale prijzen voor de 'cross over' tussen bioscoop en internet, waaronder een ADCN Lamp, een SpinAward, twee Esprix, een Zilveren Leeuw in Cannes, een Eurobest, een London International Award en de Van Speijk Innovatieprijs.

Steden en theaters waar Upload Cinema maandelijks een première heeft: Aalsmeer De Oude Veiling
Alkmaar, Provadja
Amstelveen, Filmhuis Griffioen
Amsterdam, De Uitkijk
Arnhem, Focus Filmtheater
Breda, Centrum voor Beeldcultuur
Den Haag, Filmhuis Den Haag
Deventer, Filmhuis de Keizer
Eindhoven, Plaza Futura en BROET
Enschede, Cineast
Groningen, Must See
Hilversum, Filmtheater Hilversum
Rotterdam, Lantaren Venster
Tilburg, Filmfoyer
Utrecht, City Movies

Kijk voor meer informatie op www.uploadcinema.net

Een klein tipje van de sluier: onderstaande 4 video's zitten in het programma.

Poster Boy
http://www.youtube.com/watch?v=21iVQ0iXs00

Inflatable monsters
http://www.youtube.com/watch?v=7dOjahe0piE&feature=related

Princess Hijab
http://www.youtube.com/watch?v=h0GLv-HzJFc

Street Lego
http://www.youtube.com/watch?v=YFc7h5MTgDU

Noot voor de redactie (