Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 03-09-2010

START REPORTS AVRO JUNIOR SONGFESTIVAL

De AVRO zendt vanaf maandag 6 september een week lang de Junior Songfestival Reports uit. In deze reports zijn alle belevenissen van de finalisten op hun weg naar de finale te zien. Onder andere verslagen van de audities, de JSF-academy, het inzingen van het gezamenlijke nummer Famous en het opnemen van de daarbij behorende videoclip. De vijf reports worden dagelijks uitgezonden om 19.00 uur bij Z@pp op Nederland 3.

Naast de reports staan ook de liveshows voor de deur. Op zaterdag 18 september is de eerste halve finale en Phoebe & Stijn, Rosa, Caylee en Donny zijn er klaar voor. Zij zijn de eerste vier kandidaten die in de eerste halve finale van het AVRO Junior Songfestival strijden om een felbegeerde plek in de nationale finale op zaterdag 2 oktober. Ze zingen live hun zelfgeschreven nummer, waarna de kinderjury, de vakjury en de kijkers thuis bepalen welke twee finalisten door mogen naar de finale. De halve finales worden rechtstreeks uitgezonden op zaterdag 18 en 25 september en de grote finale op 3 oktober om 19.00 uur bij de AVRO op Z@pp.

Op zaterdag 25 september is de beurt aan Anna & Senna, Darcey, Pip, Merel & Quinty en Mano. Per halve finale gaan twee finalisten rechtstreeks door naar de finale. Daarnaast wordt er onder de afvallers nog een wildcard vergeven. Via de website juniorsongfestival.avro.nl kan iedereen op zijn of haar afgevallen favoriet stemmen. Degene met de meeste stemmen gaat dan alsnog door naar de finale op zaterdag 2 oktober. Tijdens de finale wordt bepaald wie Nederland mag vertegenwoordigen in de internationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival in Minsk (Wit-Rusland).

Tijdens de eerste halve finale op 18 september zullen de volgende nummers worden gezongen: Phoebe & Stijn - 'De wereld is van ons allemaal'
Rosa - 'Vrij als een vogel'
Caylee - 'Welkom in mijn leven'
Donny - 'Showbizzz'

Tijdens de tweede halve finale op 25 september treden de volgende kandidaten op: Anna&Senna - 'Familie'
Darcey - 'Energie'
Pip, Merel & Quinty - 'You tell me'
Mano - 'Ga niet meer weg'

Bezoek voor meer informatie: juniorsongfestival.avro.nl.

AVRO Junior Songfestival Reports, maandag 6 september t/m vrijdag 10 september om 19.00 uur op Z@pp. AVRO Junior Songfestival Liveshows, halve finale op zaterdag 18 en 25 september en de grote finale op zaterdag 2 oktober om 19.00 uur op Z@pp.
Junior Eurovisie Songfestival, zaterdag 21 november 20.15 uur bij de AVRO op Nederland 3.