Ingezonden persbericht


IND, een divisie van Zetes, lanceert de terminal van de volgende generatie voor montage op trucks - de FTF3475


* Zeer robuuste terminal voor montage op trucks en voorzien van geavanceerde touchscreen technologie
* Ononderbroken workflow voor picking-, opslag- en laadtoepassingen
* Flexibele montageopties met een ruim assortiment houders en accessoires

Brussel, Hamburg, 6 september 2010 - Zetes (Euronext Brussel: ZTS), de toonaangevende Europese leverancier van oplossingen en diensten voor de automatische identificatie van personen en goederen, kondigt aan dat zijn divisie IND de IND FTF3475 terminal lanceert. Het betreft een zeer robuuste terminal voor montage op trucks met geavanceerde touchscreen technologie, die ontworpen is voor mobiele datacaptatie- en pickingtoepassingen.

De terminals die IND in Duitsland vervaardigt, beantwoorden aan de hoogste kwaliteitseisen en worden ondersteund door het Europese sales- en servicenetwerk van Zetes. De IND-terminals staan bekend omhun uitzonderlijke productkwaliteit in combinatie met een zeer lage total cost of ownership.

De IND-terminals zijn stevige, mobiele apparatuur voor gegevensverzameling die klanten de mogelijkheid bieden hun investering in heftruckterminals (Forklift Terminals of FLT's) te maximaliseren via een ononderbroken workflow voor picking-, opslag- en laadtoepassingen. De productiviteit en de nauwkeurigheid van de operators nemen hierdoor aanzienlijk toe, terwijl ook de gezondheid en de veiligheid verbeteren.

Door het ergonomische ontwerp passen de terminals in de kleinste cabines, maar ze kunnen ook gebruikt worden als onverwoestbare laptop. Een uniek kenmerk van de IND-terminals is bovendien dat ze op maat gemaakt kunnen worden afgestemd op de individuele behoeften van de gebruiker. De terminals zijn beschikbaar in verschillende schermbreedtes, flexibiliteit bij de montage wordt gegarandeerd door een variëteit aanaccessoires en houders, en de geïntegreerde veiligheidsfuncties zorgen voor een toegenomen rijveiligheid, bijvoorbeeld het dimmen van het scherm als er bewogen wordt. Bovendien kunnen de gebruikers via een directe samenwerking met het ontwikkelingsteam van IND collectief input leveren voor het ontwerp van toekomstige producten.

Het kan als blijk van product- en servicekwaliteit gelden dat IND inmiddels al 15 jaar een OEM-relatie aanhoudt met een van 's werelds grootste leveranciers van industriële trucks, warehousingtechnologie en materiaalstroomtechnologie. Sinds 1994 werden duizenden voertuigen van het bedrijf die in heel Europa gebruikt worden, voorzien van de robuuste terminals van IND.

Martin Schoen, General Manager van IND: "We bevestigen deze belangrijke commerciële samenwerking omdat IND-terminals hoogwaardige apparaten zijn die kunnen worden aangepast aan alle vereisten van de klant en vlot geïntegreerd kunnen worden in de andere datacaptatie- en identificatieoplossingen van Zetes. We zijn verheugd dat we een terminal van de volgende generatie kunnen lanceren en we hebben er vertrouwen in dat de markt hem goed zal ontvangen."

IND-terminals verhogen de productiviteit van FLT-chauffeurs aanzienlijk en zijn een praktisch alternatief voor gebruikers die een uiterst flexibel, mobiele terminal voor gegevensverzameling zoeken met de laagst mogelijke cost of ownership. De terminals kunnen ook gecombineerd worden in een oplossing met andere toepassingen, zoals spraakgestuurd werken, om te zorgen voor een maximale efficiëntie.

De FTF3475, de terminal van de nieuwste generatie, is vanaf oktober 2010 beschikbaar met een 10,4" scherm. De FTF3470, FTF3480 en FTF3485 met schermen van respectievelijk 8", 12" en 15" zullen beschikbaar zijn vanaf eind 2010.

FTF3475 - Overzicht van de belangrijkste productkenmerken
· Intel Atom N270, 1,6GHz


· Voorkant in aluminium, achterkant in staal, wereldwijd IP65


· 1 GB tot 2 GB RAM


· 2 GB tot 16 GB Flash of 32 GB tot 64 GB vaste schijf


· 10,4" LED backlight scherm met SVGA- of XGA-resolutie


· Touchscreen met hoge resolutie


· Verlichte keyboardeenheid vooraan met 4 signaalleds


· 2 luidsprekers vooraan


· Automatische helderheidsbesturing


· 2*RS232 (niet via USB)


· 3*USB 2.0, 1*RJ45, Audio out, VGA/DVI


· WLAN: Summit 802.11n


· Bluetooth facultatief


· Besturingssystemen: Linux, Microsoft XP, XPe of Windows 7

Bestaande gebruikers van IND-terminals in heel Europa zijn onder andere:

Retail: Morrisons, Globus (TBC), Halfords, Lekkerland, Jeronimo Martins, Netto, Kempf Getränke

Transport & logistiek: Carlsberg, DHL, Partner Logistics, Port of Hamburg (HHLA), EDEKA, PLUS International, Frigo, Boni, Zon

Productie: Premier Foods, Daimler, Opel, Amgen, BASF Coatings, Rockwool, Roche, Wavin, Rademaker, Royal Talens, MCFE en Friesland Campina

Ga naar http://www.ind-systeme.com/en/fiches/ind/terminals/ftf3475.cfm voor meer info.

-EINDE-