Sir Plantin Hotel kiest ISS voor full hospitality services

06/09/2010 14:26

ISS nv

In oktober opent in Antwerpen het Sir Plantin Hotel (www.sirplantin-antwerp.com) zijn deuren. Dit nieuw trendy lifestylehotel met 176 designkamers ligt op 700 meter van het Centraal Station en op 2,5 km van Antwerp Airport. In de aanpak van zijn dienstverlening hanteert het Sir Plantin Hotel een vernieuwende stijl door voor een waaier van hospitality services een beroep te doen op één dienstenleverancier, ISS. Dat is voor de hotelsector in België een absolute primeur.

Het contract van het Sir Plantin Hotel met ISS werd officieel ondertekend op 25 augustus. Wim Van Respaille, General Manager van het Sir Plantin Hotel, legt uit waarom de keuze naar ISS ging: "Het hotel doet een beroep op ISS voor een brede waaier hospitality services. Voor al die diensten kunnen we terecht bij de housekeeper van ISS, die met een grote kennis van facility management alle activiteiten coördineert. Doordat ISS alle diensten in eigen beheer levert, kan het bedrijf heel flexibel inspelen op onze diverse servicevragen. Eén single point of contact voor alles, dát is wat we wilden."

Schoonmaak, nachtpermanentie, onderhoud en catering

Cleaning

Op het vlak van cleaning is ISS verantwoordelijk voor de schoonmaak van hotelkamers, receptie, bar, ontbijtzaal, vergaderzalen en kantoren. ISS levert ook de washroom services: de apparaten en het verbruiksmateriaal voor de sanitaire ruimtes. Daarnaast behoren de glazenwasserij en de industriële cleaning van de keuken tot het cleaningpakket.

Office Support

ISS Office Support zorgt ervoor dat er 's nachts een permanentie is. De hoteldesk is dus altijd bemand: late of vroege reizigers worden vakkundig begeleid, vergaderruimtes worden klaargezet en er is altijd toezicht op het hotel.

Property Services

Het hotel is heel grondig vernieuwd, maar toch moet het vanaf de eerste dag goed onderhouden worden. Dat is de taak van Property Services van ISS: verwarming, ventilatie en luchtbehandeling onderhouden, binnen- en buitenbeplanting aanleggen en onderhouden, klusjes uitvoeren, ongedierte bestrijden, sneeuw ruimen en zelfs kerstbomen plaatsen en aankleden.

Catering

Gasten die in het hotel verblijven, krijgen ontbijt dat verzorgd wordt door de cateringdiensten van ISS. Bovendien is ISS paraat voor de catering bij kleine en grote vergaderingen. Samen met het hotel zal ISS andere cateringconcepten voor de gasten ontwikkelen.

Hospitality services ook voor andere hotels

Patrick Casier bereidde samen met zijn afdeling Hospitality Services het contract voor. Hij benadrukt het grote inlevingsvermogen van zijn team: "ISS streeft ernaar de kwaliteit van alle geleverde diensten constant te verbeteren. Dat kan alleen door de taal te spreken van het hotelmanagement en proactief hun wensen te beantwoorden. Je moet de hotelsector echt begrijpen om dat te doen."

Het Sir Plantin Hotel behoort tot de internationale groep Grand City Hotels & Resorts (www.grandcityhotels.com), die reeds meer dan 80 hotels in Europa heeft. Het contract creëert voor ISS een uitgelezen kans om de ervaring en de best practices van het Sir Plantin Hotel te exporteren naar andere hotels in binnen- en buitenland. In België wil ISS het concept van hospitality services binnenkort invoeren bij hotels in Brussel en Gent.

Over ISS

De Deense multinational is wereldleider in facility services. ISS levert diensten aan meer dan 200.000 klanten in 53 landen. Wereldwijd werken er 480.000 mensen voor ISS en in Europa is ISS de tiende grootste werkgever. ISS is marktleider in meer dan twintig landen, onder meer in Nederland, Frankrijk en België, waar het bedrijf 12.000 medewerkers telt.

***

Voor journalisten

Wilt u meer informatie over dit contract en de diensten die ISS aan hotels aanbiedt? Neem contact op met Patrick Casier: 0495 32 24 01 of patrick.casier@be.issworld.com

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel