Ingezonden persbericht


Persbericht

datum:
6 september 2010

Museon schoolbus kleurt Haags straatbeeld

Het Museon uit Den Haag ontvangt op jaarbasis ruim 40.000 leerlingen in groepsverband. De conservatoren en onderwijsspecialisten van het museum voor cultuur en wetenschap bieden de scholieren uit het primair en voortgezet onderwijs dagelijks een uitgebreid educatief programma waarbij actief leren door zelf te ontdekken wordt gestimuleerd. De dynamische en interactieve tentoonstellingen over actuele onderwerpen over samenleving en wetenschap bieden de inspirerende omgeving voor de grote variëteit aan lesprogramma's, activiteiten, lezingen en workshops.

Het museum organiseert al 25 jaar het vervoer van en naar de scholen, in nauwe samenwerking met BAB-Vios Touringcars uit Wateringen. In de periode 1985-2010 heeft BAB-Vios meer dan 453.000 leerlingen naar het Museon vervoerd. Om dit jubileum te vieren, rijdt nu dagelijks een speciale schoolbus door Den Haag die de typische Museon uitstraling heeft: divers, vernieuwend, verrassend en kleurrijk.

Museon
Het Museon is een interactief museum voor cultuur en wetenschap met een educatieve missie en een interdisciplinaire benadering. Het Museon wil mensen inspireren om de wereld te ontdekken en met respect te behandelen.

Bezoekersinformatie

Openingstijden:
Dinsdag t/m zondag 11.00-17.00 uur, gesloten op maandag (behalve in de schoolvakanties - alle regio's. Toegangsprijzen:
Kinderen t/m 3 jaar: gratis / kinderen 4 t/m 11 jaar: ¤ 4,- / jeugd 12 t/m 18 jaar:: ¤ 6,- / volwassenen: ¤ 8,50 / 65+ Pashouders: ¤ 7¤ 7,- . Museumkaart geldig. Groepskorting voor groepen van meer dan 20 personen mogelijk.

Voorzieningen:
Het Museon is toegankelijk voor bezoekers met een rolstoel. In de omgeving is voldoende parkeergelegenheid, ook voor bussen.

Museon
Stadhouderslaan 37
2517 HV Den Haag
tel. 070 - 33 81 338
info@museon.nl




Ingezonden persbericht