Gemeente Lingewaard


Afstemmen verkeerslichten Pleijroute duurt langer dan verwacht

Het inregelen en op elkaar afstemmen van de verkeerslichten op de Pleijroute duurt langer dan verwacht. Pas in november zullen weggebruikers ten volle kunnen profiteren van de verbreding van de Pleijroute tussen afslag Lange Water en Knooppunt Velperbroek, en de vrije rechtsaffer naar de A12 richting Westervoort. Pas als de acht nieuwe verkeersregelinstallaties optimaal op elkaar zijn afgestemd, is de verbetering van de Pleijroute helemaal voltooid.

De wegverbreding en de vrije rechtsaffer naar de A12 zijn zo goed als klaar. Alleen de software van de verkeersregelinstallaties moet nog verder worden ingeregeld, zodat ze goed reageren op de verkeersstromen. Dit inregelen is erg complex en moet in een periode van normaal verkeersaanbod gebeuren. Omdat het verkeersaanbod tijdens de zomerperiode aanzienlijk minder groot was, is nog een aantal weken extra tijd nodig. Dit zal tot in november duren en zal in beide richtingen soms extra vertraging opleveren bij de afslag Lange Water en de Westervoortsedijk.

Kleinere werkzaamheden
Naast het inregelen worden de komende weken op en rond de Pleijroute nog een aantal kleinere werkzaamheden verricht. Het gaat om het verbeteren van de belijning van de rijbanen vanaf het Knooppunt Velperbroek richting afslag Lange Water. Daarnaast zal eind oktober de verlichting op de Pleijroute worden vervangen door dimbare verlichting. Deze werkzaamheden vinden buiten de spits plaats.

De provincie Gelderland zorgt voor de belijning en de verlichting; Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het werk aan de verkeersregelinstallaties. De verbetering van de Pleijroute als geheel is onderdeel van het SLIM (voorheen BBKAN) maatregelenpakket, voor een betere doorstroming van het verkeer in de Stadsregio Arnhem Nijmegen.

(Geplaatst: 6 september 2010)