Deltion College


nieuws

06-09-10

Deltion en ArtEZ leggen de basis voor een intensieve samenwerking

Tijdens een muzikale bijeenkomst in het theater hebben de afdeling Artiest/Muziek van het Deltion College en ArtEZ Conservatorium donderdag 2 september jl. een convenant voor een gezamenlijke vooropleiding afgesloten. Met dit initiatief willen de partijen werken aan een betere doorstroom van het mbo naar het hbo. De ondertekening vormt de basis voor een intensievere samenwerking.

Michiel Bilstra, directeur Sector Techniek & Vormgeving opende de bijeenkomst met een kort welkomstwoord. Hij ging naast de samenwerking met ArtEZ in op de samenwerking met de Van der Capellen scholengemeenschap. Het team Artiest/Muziek heeft vorig jaar al een convenant afgesloten, met als doel de drempel tussen het vmbo en het mbo te verlagen. Ook ArtEZ directeur Wim Fiselier ziet wel muziek in de samenwerking. "De aansluiting tussen het mbo en het hbo is zeker niet vanzelfsprekend. De lat voor het conservatorium ligt hoog," aldus Fiselier.

Studenten die voor ArtEZ conservatorium kiezen, moeten een zwaar toelatingsexamen afleggen. Voor tweede- en derdejaars studenten Artiest/Muziek die overwegen om na het mbo een hbo-opleiding te volgen, vormt de vooropleiding een mooie kans om zich alvast voor te bereiden op dit examen. De vooropleiding bestaat onder andere uit extra theorielessen bij Deltion en ArtEZ, werkdagen, auditietrainingen en bandcoaching.

Ook u kunt genieten van deze samenwerking! Vanaf september organiseert het team Artiest/Muziek samen met ArtEZ Conservatorium iedere derde dinsdag van de maand een lunchconcert in het theater van het Deltion College. Tijdens dit concert verzorgen studenten van Deltion en ArtEZ optredens. Binnenkort vindt u op de website meer informatie over deze concerten.

---