Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

C&A ontkent beweringen door Nederlandse krant "De Volkskrant"

Düsseldorf, 6 september 2010

De Directie van C&A Europa ontkent de beschuldigingen aan haar adres, die zijn gepubliceerd in twee opeenvolgende artikelen in de Nederlandse krant "De Volkskrant" van 3 en 4 september jl.

De artikelen beweren dat de Indiase textielfabrikanten "KPR Mills" en "Quantum Knits" goederen produceren voor C&A. Dit is absoluut niet waar. Er is geen contractuele overeenkomst tussen C&A en één van deze twee bedrijven. Dit betekent dat er dus in geen van deze bedrijven voor C&A wordt geproduceerd.

Voorafgaand aan de plaatsing van een order door C&A, wordt een inspectie gehouden door SOCAM, de organisatie die verantwoordelijk is voor het houden van audits/onderzoeken bij alle huidige en mogelijk toekomstige leveranciers van C&A.

Deze onderzoeken worden gehouden om te kunnen garanderen dat alle leveranciers zich houden aan de ethische normen van C&A en de lokale juridische wetgeving. Al deze vereisten worden kenbaar gemaakt aan de leveranciers middels de "Code of Conduct voor de Levering van Goederen" voorafgaand aan de plaatsing van enige order. Dit is onderdeel van een tweeledig proces dat eveneens een technisch kwalificatieonderzoek behelst waarin wordt onderzocht of de leverancier voldoet aan de product kwaliteitsstandaard van C&A. Dit verklaart waarom de journaliste 30 monsters heeft gezien die tijdens haar bezoek zijn gemaakt bij "Quantum Knits".

Door de uitkomst van een SOCAM audit gehouden bij "Quantum Knits" (voorafgaand aan de publicatie van de recente berichten in de pers), waarbij werd bevestigd dat de werkomstandigheden niet voldeden aan de C&A-vereisten, heeft er geen productie voor C&A plaatsgevonden.

De beweringen die door "De Volkskrant" worden gedaan, zijn onjuist. Er is geen contractuele overeenkomst of andere relatie met "KPR Mills' of "Quantum Knits".



Ingezonden persbericht