De RATP bestelt 25 extra Citadis trams bij Alstom voor 77 miljoen euro

06/09/2010 18:48

Alstom

De Transit Authority Parijs (RATP) heeft een extra order geplaatst bij Alstom voor de levering in 2012 van 25 Citadis trams. Deze zijn bedoeld voor de T3 tramlijn in Parijs. Deze order maakt deel uit van een overeenkomst uit december 2003 met de RATP. Uiteindelijk vertegenwoordigt dit contract een totale waarde van 85 miljoen euro met de toevoeging van een extra order voor onderdelen en specifieke gereedschappen.

De RATP's Citadis vloot bestaat uit een totaal van 106 trams: 60 daarvan worden ingezet op de T2 tramlijn en 46 op de T3-lijn. De uitstekende operationele prestaties van de T3 lijn (met een beschikbaarheid van 100%), de betrouwbaarheid van de apparatuur, de geoptimaliseerde onderhoudskosten en het verhoogde niveau van comfort van de Citadis deden de RATP opnieuw voor Alstom kiezen.

Citadis trams zijn ontworpen om optimale kwaliteit te bieden. Dankzij op perronhoogte ingestelde vloeren, airconditioning, video-bewakingssysteem, passagier telsysteem en aan boord aanwezige audio-visuele informatie. Ruimere zitplaatsen en meer toegankelijke deuropeningknoppen zijn slechts enkele van de verbeteringen speciaal ontworpen om het gebruik van de tram voor behinderden te vergemakkelijken. Elke tram is 44 meter in lengte en biedt plaats aan 300 passagiers, waarvan 78 zittende passagiers. Net zoveel als de capaciteit van drie bussen.

De Citadis tram levert ook een reële bijdrage aan de bescherming van het milieu. Niet alleen is het materiaal voor 98% recyclebaar, maar met zijn composiet materialen en verbeterde tractie-systeem is het energieverbruik 10% minder dan van een traditionele tram. Een Citadis gebruikt vier keer minder energie dan een bus en 10 keer minder dan een auto in kWh per zittende passagier. Het verbetert ook de kwaliteit van het leven in de stad - de tram genereert ongeveer vijf decibel minder geluid en is daarmee vier maal stiller dan gemotoriseerd verkeer. De RATP ontvangt dus trams die hun waarde hebben bewezen. In feite is de Citadis tram is nu de wereldwijde benchmark. Tot op heden zijn er in totaal 1.431 Citadis trams besteld door 34 steden over de hele wereld. Nog eens 60 steden hebben tramprojecten op stapel staan.

Over Alstom Transport

Alstom Transport ontwikkelt het meest complete aanbod van systemen, apparaten

en diensten voor de spoormarkt met de focus op duurzaam vervoer. Met inbegrip van rollend materieel, veiligheidssystemen, infrastructuur en complete turnkey oplossingen. Alstom Transport heeft een omzet van 5,8 miljard euro en is aanwezig in meer dan 60 landen en heeft 27.000 medewerkers. In Nederland heeft Alstom Transport vestigingen in Rijswijk, Ridderkerk en Utrecht.





http://www.alstom.com