Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

GO FUN IN GELIJK GESTELD DOOR RECHTER

'het lijkt wel een soap'

Lijnden, september 2010- Op 29 augustus heeft voor de rechtbank in Haarlem een kort geding gediend tussen Jongeren reisorganisatie GoFun.nl (onderdeel van Corendon Vliegvakanties) en GTST acteur Ruud Feltkamp. Deze rechtszaak is in meerdere media uitgelicht. Inzet van deze rechtszaak was een financiële vergoeding welke Feltkamp eiste van GoFun. Het vonnis van de rechter beschrijft dat er geen contract is waaruit blijkt dat GoFun geen beelden mocht gebruiken van Ruud Feltkamp tijdens zijn jongerenreis en waaruit blijkt dat GoFun een financiële vergoeding zou moeten betalen. GoFun is in het gelijk gesteld door de rechter.

De rechter heeft geoordeeld dat er geen vergoeding betaald dient te worden door GoFun en dat ook niet vast is komen te staan dat GoFun inbreuk heeft gemaakt op rechten die Feltkamp beweerde te hebben. Wel heeft de rechter bevestigd dat GoFun de beelden niet mag gebruiken zolang de bodem procedure loopt. Echter was dit al een reeds gemaakte afspraak tussen GoFun en Feltkamp welke uiteraard ook door Gofun is gerespecteerd. De bodemprocedure, welke volgens de wet verplicht aangespannen moet worden na een kortgeding in deze zaak, dient binnen een 6 maanden na dit vonnis door de eisende partij (Feltkamp)aangespannen te worden.

Roy van Delft, Managing Director GoFun.nl laat weten: "Wij betreuren deze zaak, maar zijn blij dat de rechter ons in het gelijk heeft gesteld. Jammer is dat wij als GoFun Jongerenreizen vorig jaar soapster Ruud Feltkamp als Celebrity reisleider hebben ingehuurd en nu een jaar later lijkt het wel een soap! Wij vinden het zeer teleurstellend dat Ruud Feltkamp heeft geprobeerd om GoFun.nl Jongerenreizen financieel te benadelen. Hij heeft het blijkbaar niet aangedurfd om de waarheid aan zijn 'mama' (wiens Feltkamp manager is) te vertellen over de gemaakte afspraken. Wij betreuren het enorm dat men heeft geprobeerd er een slaatje uit te slaan, en zijn dan ook ontzettend blij en opgelucht dat de rechter dit heeft doorzien en hier een stokje voor heeft gestoken", aldus van Delft.

GoFun.nl is de snelst groeiende en hotste jongerenvakantie specialist. GoFun.nl is opgericht op 1 december 2006 en biedt iedereen tussen de 16 en 22 jaar fantastische vakanties aan naar de meest zonnige, hotste en relaxte zonbestemmingen zoals Marmaris en Alanya in Turkije, het Griekse eiland Kreta, Lloret de Mar, Argeles, Texel, Terschelling en het Bulgaarse Sunny Beach. Toplocaties en prettige accommodaties tegen een superlage prijs die mega populair zijn bij jongeren. Kijk voor meer informatie op www. GoFun.nl