Ingezonden persbericht


Primeur in eerste uitzending Nieuwsuur:

"Medische staf Oranje zag spierscheuring Robben over het hoofd"

HILVERSUM, 6 september 2010 - De eerste uitzending van Nieuwsuur, het nieuwe programma van de NOS en NTR dat iedere dag tussen tien en elf wordt uitgezonden op Nederland 2, opent vanavond met de onthulling dat Arjen Robben afgelopen zomer nooit voor Oranje had mogen uitkomen tijdens het WK voetbal in Zuid-Afrika. Bayern München, de club van de vleugelspits, zegt dat uit MRI-scans blijkt dat de speler niet één maar twee spierscheuringen had. Eén van die scheuringen is volgens de Duitsers niet opgemerkt door de medische staf van het Nederlands elftal, waardoor Robben - naar nu blijkt - vijf WK-wedstrijden, inclusief 120 minuten in de verloren finale, met een gescheurde hamstring speelde. Door die blessure is de Bayern München-aanvaller nu een half jaar niet inzetbaar.

De speler van het Nederlands elftal en de Duitse landskampioen raakte op 5 juni, een week voor de start van de mondiale eindronde, tijdens een oefeninterland tegen Hongarije geblesseerd aan zijn hamstring. Na een korte revalidatie sloot Robben zich aan bij de Oranjeselectie in Zuid- Afrika.

Een delegatie van de KNVB reist komend weekend naar Duitsland om met Bayern München te praten over de blessure van Robben en de (financiële) gevolgen.

Het nieuwe programma Nieuwsuur wordt zeven dagen per week tussen tien en elf uitgezonden op Nederland 2. In dit dagelijkse programma van de NOS en NTR vormen nieuws, sport en achtergronden, zonder onderbreking door reclame, één geheel. Iedere uitzending van Nieuwsuur bestaat grofweg uit drie blokken; een nieuwsoverzicht, een blok met achtergronden van het nieuws en een overzicht van het actuele sportnieuws. De afronding bestaat uit een 'round-up' van het belangrijkste nieuws van de dag, een mediaoverzicht, een blik op de dag van morgen en het weer. Op zaterdag en zondag is een verkorte versie van Nieuwsuur te zien. De presentatie is afwisselend in handen van Mariëlle Tweebeeke en Twan Huys. Voor het nieuwsoverzicht en het sportnieuws schuiven wisselende presentatoren van NOS Nieuws en NOS Sport aan. Op www.nieuwsuur.nl vindt u meer informatie en kunt u het programma live volgen.




Ingezonden persbericht