Ingezonden persbericht


ROVER kwaad op Eurlings om ov-chipkaart

Reizigersvereniging ROVER is kwaad om de woorden van minister Eurlings. In antwoord op schriftelijke Kamervragen over de ov-chipkaart antwoordde de minister eerder deze maand dat alle besluiten in overleg met de consumentenorganisaties zijn genomen. Als één van de consumentenorganisaties die juist veel bezwaren tegen de kaart heeft geuit stoot dit ROVER tegen de borst. De reizigersvereniging stuurt daarom een brief naar de minister en de Tweede Kamer om hier haar ongenoegen over uit te spreken.

Na kritische Kamervragen van de SP over de ov-chipkaart meldde minister Eurlings dat alle besluiten genomen zijn in overleg met de consumentenorganisaties. De minister gaat daarbij echter volledig voorbij aan de bezwaren die de consumentenorganisaties hebben geuit.

Eurlings meldde bijvoorbeeld dat het afschaffen van het retourtarief door NS na consultatie van consumentenorganisaties is doorgevoerd. Hij vermeldt hier niet bij dat deze consumentenorganisaties hier een negatief advies op gaven. "De OV-chipkaart kent nog vele problemen en wij proberen keer op keer hier aandacht voor te krijgen", aldus ROVER, "en nu doet de minister het voorkomen alsof wij overal mee hebben ingestemd".

De minister wekt de indruk dat men het volste vertrouwen kan hebben in de ov-chipkaart omdat alle betrokken partijen handelen in het belang van aantrekkelijk OV. ROVER neemt nadrukkelijk afstand van de woorden van Eurlings. "Juist bij de OV-chipkaart hebben wij gemerkt dat de praktijk er vaak anders uitziet en dat de belangen van de afzonderlijke partijen uiteindelijk de doorslag geven", aldus ROVER in de brief aan de minister.