Ingezonden persbericht

Nr. 174

Hilversum, donderdag 2 september 2010

NIEUWE SERIE 'ONVERWACHT BEZOEK' START MET BIJZONDERE AFLEVERING

Onverwacht Bezoek, vanaf maandag 6 september om 22.12 uur op Nederland 2

Na een succesvolle reeks zien we dit najaar weer een aantal Nederlanders die om uiteenlopende redenen voorgoed hun land hebben verlaten. Nieuw dit seizoen is dat alle deelnemers zich op hun nieuwe bestemming inzetten om de mensen, de natuur of de bevolking een handje te helpen. Door hun vertrek hebben ze vrienden en familie al lang niet meer gezien. Wij zorgen ervoor dat ze even herenigd worden. Onverwacht Bezoek start met een familiereünie tijdens een bruiloft in Marokko. Presentatie: Marion Lutke

Familie Boonstra
Nadat de meeste kinderen uit hun eigen gezin waren uitgevlogen, besloten Herman en Jettie Boonstra om naar Marokko te vertrekken om daar voor kansarme weeskinderen te zorgen. Vol overgave doen ze dit nu al tien jaar en behalve hun vier eigen kinderen hebben ze nu ook nog acht pleegkinderen. De kinderen uit het gezin Boonstra zijn zelden of nooit allemaal bij elkaar. Iedereen woont inmiddels verspreid over de hele wereld. Wanneer de dochter van Herman en Jettie gaat trouwen, probeert de hele familie Boonstra daarbij te zijn. Een mooie gelegenheid om weer even allemaal bij elkaar te zijn. Het huwelijk zal in Marokko plaatsvinden en iedereen gaat ernaar toe, behalve Wouter. Wouter, die hulpverlener is in de sloppenwijken van Brazilië, leeft van giften en zo'n lange reis is voor hem veel te duur. Overweldigend zijn dan ook de emoties als Herman en Jettie hun zoon tussen de kooplui van Essaouira ontdekken en ze ook Wouter in hun armen kunnen sluiten. Door zijn onverwachte bezoek is het hele gezin eindelijk weer compleet. De bruiloft wordt dan ook een prachtig feest en een schitterende familiereünie.

Familie Boonstra het land uitgezet
Een paar maanden na de opnames zijn Herman en Jettie door de Marokkaanse autoriteiten het land uitgezet. Op dit moment is de familie verwikkelt in procedures om weer terug te kunnen naar Marokko. Terug naar hun acht pleegkinderen en het werk waar ze zich zo met hart en ziel voor hebben ingezet. Hoe het nu met de familie Boonstra gaat, is te zien op www.eo.nl/onverwachtbezoek.
---

Noot voor redactie,

Ingezonden persbericht