Nederlandse Omroep Stichting (NOS)

NOS Jeugdjournaal in de ochtend is er klaar voor!

HILVERSUM, 2 september 2010 - Maandag 6 september is het zover! Na vele voorbereidingen en een week lang in alle vroegte proefuitzendingen maken, is het nieuwe NOS Jeugdjournaal in de ochtend er klaar voor. Vanaf aanstaande maandag is dit splinternieuwe Jeugdjournaal iedere schooldag om 08.45 uur te zien op Z@pp en Nederland 2. De eerste uitzending wordt gepresenteerd door Tamara Seur.

Het NOS Jeugdjournaal in de ochtend richt zich op dezelfde doelgroep als het vertrouwde Jeugdjournaal in de avond: kinderen tussen 9 - 12 jaar. Het verschil is dat de kinderen nu al aan het begin van de dag het laatste nieuws krijgen voorgeschoteld. Dat zal veelal in de klas gebeuren waar de schooldag dan begint met het nieuwe Jeugdjournaal in de ochtend. Zowel kinderen als leraren hebben laten weten dat een goed idee te vinden.

Het Jeugdjournaal in de ochtend bestaat uit een mix van het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland, het weer en een nieuwsgerelateerde stelling. Daarover kan in de klas worden doorgepraat. Dat kan aansluitend aan de uitzending, maar ook later. Want het NOS Jeugdjournaal in de ochtend is ook via de site van het programma

'on demand' te bekijken. Daardoor kan de uitzending ook later op de dag klassikaal worden bekeken.

Het nieuwe Jeugdjournaal wordt bij toerbeurt gepresenteerd door één van presentatoren van het NOS Jeugdjournaal. De ochtendeditie is van maandag tot en met vrijdag live te zien gedurende het schooljaar. Dat kan zowel op Z@pp als op Nederland 2. Op die laatste zender wordt de uitzending voor dove of slechthorende kinderen ondersteund door een gebarentolk. Tijdens de schoolvakanties is er geen ochtenduitzending van het NOS Jeugdjournaal. De al bijna 30 jaar bestaande avonduitzending is wel op alle dagen van het jaar te zien om 18.45 uur op Z@pp.

Foto NOS: Tamara Seur in nieuwe decor

Jeugdjournaal in de ochtend