Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Vlieland, 5 september 2010

Succesvolle tweede editie Into The Great Wide Open

De organisatoren van Into The Great Wide Open zijn sprakeloos door wat de tweede editie - die plaatsvond op 3, 4 en 5 september op Vlieland - heeft los gemaakt bij bezoekers, artiesten, medewerkers en relaties. Drie dagen muziek, film, kunst en kinderactiviteiten. Zowel klein en intiem als groots en uitbundig.

Bezoekers namen een ochtendduik in de zee of lazen een door kinderen gemaakte Kolderkrant. Dennengeur op weg naar het podium in het bos, door IJssalon Min12 gemaakt Into The Great Wide Open ijs, kinderen die demonstreren tegen spinazie, op zondag aan tafel voor het laatste middagmaal met verse zeebaars uit de Noordzee... De organisatie hoopt minstens net zoveel fijne dingen te kunnen bieden tijdens de volgende editie van Into The Great Wide Open, welke inmiddels met watervaste stift op de kalender staat, en wel op 2, 3 en 4 september 2011.

De ver van te voren uitverkochte tweede editie trok 1200 bezoekers meer dan de 4000 van het jaar ervoor. Deze capaciteitsvergroting was mogelijk door het eiland nóg beter te gebruiken met extra locaties op plekken zoals het Posthuys waar Hotelgasten - een persoonlijk gesprek en livesessie van een artiest - twee maal plaatsvond. Maar het meest gewaardeerd door de bezoekers was het nieuwe Naar Buiten podium.

Naast deze locaties doken er op onverwachte plekken en momenten artiesten op zoals Typhoon & New Cool Collective in de duinen, Jungle by Night met een jamsessie op het strand waar The Whitest Boy Alive zich bij aansloot. Frontman Erlend Øye ging vervolgens achterop de fiets van een bezoeker richting zijn slaapplek. Ook Beans & Fatback, Lola Kite en natuurlijk El Pino & the Volunteers verrasten het publiek met spontane, intieme optredens her en der op het eiland. Kortom, niet alleen de festivalgangers, ook artiesten waren bezoeker van het eiland en het festival. Artiest Blaudzun twitterde over het optreden in de feeërieke tuin van het Armhuis: "Voet aan wal. Het was gaaf. Wist niet dat er zoveel mensen in een tuin konden."

Het festival is zonder incidenten verlopen. Burgemeester Yorick Haan: "Een heerlijk festival, met goede muziek en geweldig publiek. De sfeer is het hele weekend - mede dankzij het weer - fantastisch geweest."

Heel veel tweets, foto's en filmpjes van bezoekers en Festivalvangers zijn te vinden op http://mashup.greatwideopen.nl. Ook de VPRO deed verslag van Into The Great Wide Open 2010, concerten, exclusieve sessies en recensies zijn te bekijken op http://3VOOR12.vpro.nl/itgwo.

Into The Great Wide Open wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Friesland, gemeente Vlieland, Fonds Podiumkunsten, Kunstenaars&CO, Prins Bernhard Cultuurfonds, Rederij Doeksen, Brand, Kampeerterrein Stortemelk, Staatsbosbeheer, Podium Vlieland, Triomf, Two Kings, Nederlands Instituut voor Mediakunst, Hotel Zeezicht en MK2 Audiovisueel, KNRM en Van Vliet Kastanjehout.

EINDE PERSBERICHT