Gemeente Voerendaal


Somberheid en verdriet te lijf met de cursus In de put, uit de put

Speciaal voor mensen vanaf 55 jaar, die last hebben van somberheid of aanhoudend verdriet biedt Mondriaan de cursus In de put, uit de put. Deze cursus richt zich op het vermogen van de deelnemers om zelf hun manier van denken en leefstijl zodanig te veranderen dat hun neerslachtigheid vermindert. Onder meer wordt aandacht besteed aan ontspannen, minder piekeren en positiever denken. Vragen die daarbij aan bod komen zijn: Welke stappen zet u zelf om u goed te voelen? Welke belemmeringen ondervindt u daarbij en hoe kunt u die met goede wil en creativiteit hanteren?

Start cursus
De cursus start op dinsdag 7 september 2010 van 10.00 - 12.30 uur bij Mondriaan in Heerlen, John F. Kennedylaan 301. Er zijn vervolgens 10 wekelijkse bijeenkomsten, met daarna een terugkombijeenkomst op 18 januari. De groep bestaat uit maximaal 12 deelnemers.

Kennismakingsgesprek
Voor aanvang van de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats met de cursusleider. Daarin wordt samen met u bekeken of u baat kunt hebben bij deze cursus. De cursuskosten zijn 30,-.

Aanmelden
Voor meer informatie en/of aanmelding kunt u contact opnemen met het secretariaat van de divisie ouderen van Mondriaan. Tel. (045) 57 36 363, mailadres: secretariaat.ouderen@mondriaan.eu. Aanmelden kan tot uiterlijk 30 augustus 2010.