Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

TeamAlert en Fietsersbond maken Nederland verkeersvriendelijker

Utrecht, 6 september 2010

Op dinsdagmiddag 7 en donderdagmiddag 9 september kom je in verschillende grote steden van Nederland tientallen bijzondere verkeersdeelnemers tegen. Zij fietsen met opvallende handschoenen om richting aan te geven, verstoppen zich als 'pratende verkeerslichten', en zitten als juryleden op kruispunten om het verkeersgedrag van jonge voorbijgangers op een humoristische manier te beoordelen. De promotiemedewerkers van TeamAlert, een jongerenorganisatie voor verkeersveiligheid, en de Fietsersbond willen met deze actie het belang van duidelijkheid en attentheid in het verkeer benadrukken.

Over de actie
De twintig jonge promotiemedewerkers van TeamAlert fietsen vanaf 12.00 uur door de stad. Door middel van herkenbare kleding, opvallende slogans en gekke accessoires wil TeamAlert de stad weer wat verkeersvriendelijker maken. Ook het pratende verkeerslicht trekt veel bekijks, als er door een megafoon geschreeuwd wordt: 'Rood! ff wachten! We mogen even genieten van de zon!' 'Groen!, we mogen weer rijden! Go! Go! Go!'

Over vriendelijkverkeer.nl
De campagne www.vriendelijkverkeer.nl van de Fietsersbond heeft als doel dat verschillende soorten verkeersdeelnemers meer rekening met elkaar houden. Dit bevordert de verkeersveiligheid en ontspanning op de weg. Op 7 en 9 september overtuigen de jongeren van TeamAlert in zeven grote steden de rest van Nederland ervan dat duidelijk en sociaal gedrag voor jezelf en voor anderen plezierig is. Ergernissen maar ook ongelukken ontstaan al snel als men geen richting aangeeft, zonder uit te kijken door rood rijdt of passerend verkeer geen ruimte geeft.

Over TeamAlert
TeamAlert is een jongerenorganisatie voor verkeersveiligheid. Zij organiseert zowel voorlichtingscampagnes als verschillende educatieve projecten op middelbare scholen. De uitgangspunten van TeamAlert zijn positief benaderen van de doelgroep vanuit de 'voor- en door jongeren methode'. Door deze uitgangspunten te combineren met wetenschappelijke theorieën over gedragsverandering ontwikkelt TeamAlert krachtige projecten die jongeren aanzetten om te werken aan hun kennis, houding en gedrag.


Noot voor redacties