Gemeente Wervershoof


Gemeente Wervershoof en De Zeehoek bereiken akkoord

07-09-2010

Aan de vooravond van de mondelinge behandeling van verschillende beroepschriften hebben de gemeente Wervershoof en De Zeehoek een akkoord bereikt.
Aan de vooravond van de mondelinge behandeling van verschillende beroepschriften bij de Rechtbank Alkmaar van Zwembad De Zeehoek in Wervershoof tegen de (gedeeltelijke) weigering van subsidie over de jaren 2008 tot en met 2010, hebben de gemeente en het stichtingsbestuur een akkoord bereikt dat strekt tot duurzame normalisatie van verhoudingen en het herstel van vertrouwen tussen hen beiden. De beroepzaken zullen door De Zeehoek worden ingetrokken.

Het is geen geheim dat beide partijen reeds sinds lange tijd inhoudelijk sterk van mening verschillen over het gevoerde en te voeren beleid, de begroting van
De Zeehoek en de verstrekking van subsidiegelden. De Zeehoek maakt sinds jaar en dag aanspraak op een subsidie voor de exploitatie van het zwembad. Mede vanuit een discussie over het schoolzwemmen zijn de verhoudingen geëscaleerd waardoor partijen daarover niet meer constructief van gedachten konden wisselen.

Beide partijen betreuren mededelingen die over de onderhavige kwestie zijn gedaan. Het bestuur van De Zeehoek wil zich met meer positieve zaken bezig gaan houden dan het voeren van procedures. Het college hoopt met De Zeehoek dat het onderhavige akkoord tussen partijen direct zorgt voor een frisse start.

Hoogachtend,

College van Burgemeester en Wethouders
Van de gemeente Wervershoof

Voorzitter
Van het bestuur van de stichting De Zeehoek

Adres: Raadhuisplein 1, 1693 EA en Postbus 41, 1693 ZG Wervershoof info@wervershoof.nl (0228) 587171