Gemeente Zwolle

Nieuwe Erfgoedverordening aangepast

De gemeente Zwolle past de Erfgoedverordening, die op 1 juni 2010 in werking is getreden, op enkele onderdelen aan. De aanpassing is nodig, omdat op 1 oktober de nieuwe Wet algemene bepaling omgevingsrecht (Wabo) van kracht wordt.

De belangrijkste wijzigingen in de Erfgoedverordening hebben betrekking op de hoeveelheid te overleggen gegevens en bescheiden en de mogelijkheid om een vergunning te weigeren als monumentale waarden worden geschaad.

Het college van burgemeester en wethouders vraagt de gemeenteraad om met de aanpassingen in te stemmen. Daarna brengt gemeente diverse betrokken partijen, waaronder de Vrienden van de Stadskern, op de hoogte van de wijziging.

Wabo

De nieuwe Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) brengt zo'n 25 regelingen samen die de fysieke leefomgeving betreffen. Het gaat hierbij om bouw-, milieu- en monumentenvergunningen, die opgaan in één vergunning, de zogenaamde Omgevingsvergunning.
Zo hebben inwoners en ondernemers nog maar met één loket, één beschikking en één procedure te maken. De aanvraag kan digitaal worden gedaan en behandeld.

* Meer informatie: www.zwolle.nl