Gemeente Oirschot

Start erfbeplantingsproject PlantenNu

Â

De gemeente Oirschot wil de aanleg van erfbeplanting op en rond erven in het buitengebied stimuleren. Daarom heeft gemeente Oirschot het project PlantenNu opgestart.

Â

Met het project PlantenNu krijgen grondeigenaren in het buitengebied de gelegenheid om gesubsidieerd landschapselementen aan te leggen. Gemeente Oirschot vergoedt de kosten voor het maken van inrichtingsplannen en het plantmateriaal. De aanvrager moet de bomen en het bosplantsoen zelf planten.

Â

Bij de aanleg van landschapselementen kunt u ondermeer denken aan:


* erfbeplanting rondom agrarische bedrijfsgebouwen;


* houtsingels en laanbomen op perceelsranden en erven;


* hoogstam fruitboomgaarden.

Â

Voorwaarde om deel te nemen aan PlantenNu in de gemeente Oirschot is dat u minimaal 200 stuks bosplantsoen of 10 laan- en/ of fruitbomen aanplant.

Â

Voor de uitvoering van het project PlantenNu werkt de gemeente Oirschot samen met Projectbureau Orbis. Een medewerker van Projectbureau Orbis gaat de belangstellende grondeigenaren bezoeken en samen met hen âaan de keukentafelâ mogelijkheden bespreken en deze tot een definitief inrichtingsplan uitwerken.

Â

Het project wordt uitgevoerd op basis van een vast budget, deelname is mogelijk op volgorde van aanmelding. Wanneer u zich aan wilt melden voor het project PlantenNu of hierover meer informatie wenst, verwijzen wij u door naar de website www.plantennu.nl, ook kunt u contact opnemen met Koen van Hout van Projectbureau Orbis, telefoon 06-2222 4146, e-mail koenvanhout@projectbureauorbis.nl.Â

Â