Politie Amsterdam-Amstelland

Verdachte steekincident aangehouden

In een woning in Amsterdam West heeft de politie vrijdagochtend rond elf uur een 25-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een steekincident op de Admiraal de Ruijterweg op woensdag 1 september. Hierbij raakte een 22-jarige man ernstig gewond. De aangehouden man is een bekende van de politie. Hij is maandag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld voor 14 dagen.

Woensdagavond rond 23.00 uur kreeg de politie een melding van een steekincident op straat. Ter plaatse troffen agenten een zwaargewonde man aan. Een ambulance bracht hem onmiddellijk naar een ziekenhuis, waar hij aan zijn verwondingen werd behandeld. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed.

Hieronder het persbericht van het steekincident:

2 september 2010/ Man ernstig gewond na steekpartij op straat / Admiraal de Ruijterweg

Bij een steekpartij op de Admiraal de Ruijterweg is woensdagavond een 22-jarige man ernstig gewond geraakt. Het incident gebeurde rond 23.00 uur op straat. Het slachtoffer is direct naar het ziekenhuis gebracht en verkeert niet in levensgevaar.

Aan het incident, dat ter hoogte van de Wiegbrug plaatsvond, ging een ruzie vooraf tussen de verdachte en het slachtoffer. De verdachte stak daarop de 22-jarige Amsterdammer en vluchtte in de richting van de Geuzenkade. Hij is nog voortvluchtig.

Het motief voor het incident is nog onduidelijk. De politie zette het gebied af voor sporenonderzoek.

Rechercheurs van Bureau Districtsrecherche West hebben de zaak verder in onderzoek.

Tijdens het incident stond een aantal jongens bij een bankje ter hoogte van de Wiegbrug. De politie vraagt hen en eventuele andere getuigen zich te melden via het algemene nummer 0900-8844.


____________________