Gemeente Kaag en Braassem

Wethouder Schoonderwoerd leest voor

Wethouder Floris Schoonderwoerd opende maandag 6 september de week van de alfabetisering in Kinderdagverblijf Snoopy in Leimuiden. Voor een groep kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar, las hij voor uit het boek âDe jacht op de nachtkusâ. Het kinderdagverblijf besteedt deze week extra aandacht aan lezen en schrijven. Zo wordt er extra veel voorgelezen deze week en doen de oudste kinderen veel woordspelletjes.

Voordat de wethouder zijn voorleeskunsten liet horen, vertelde hij meer over zijn werk als wethouder en de week van de alfabetisering. Aanleiding voor het voorlezen is natuurlijk om de week van de alfabetisering onder de aandacht te brengen, ook onder de kleintjes. Analfabetisme is nog een groot probleem in Nederland, 1,5 miljoen volwassen Nederlanders hebben nog moeite met lezen en schrijven. Ook in Kaag en Braassem is er nog steeds analfabetisme.

In de regio Holland Rijnland is het project âMaak een nieuwe start!â opgericht om Nederlanders die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen verder te brengen. Het telefoonnummer 0800 023 4444 is opgericht voor informatie over cursussen. Bijvoorbeeld om het Nederlands te verbeteren of beter te leren rekenen. Dit telefoonnummer is gratis en dag en nacht bereikbaar. Meer informatie over de week van de alfabetisering vindt u op de
website www.weekvandealfabetisering.nl.

Deze week leest wethouder Schoonderwoerd nog een keer voor op het kinderdagverblijf. Dan leest hij voor aan een andere groep. Deze keer leest hij voor, omdat het Kinderboekenweek is.

Â