Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 09.55 uur

Utrecht, 07-09-2010

Ongeval met motorrijder

BAARN Op maandag 6 september vond op de oprit naar de Rijksweg A1 een eenzijdig ongeval met een motorrijder plaats. De onfortuinlijke bestuurder, een 26-jarige inwoner van Eemnes, brak hierbij een been.

De Eemnesser reed, rond 15.40 uur, vanaf de Bisschopsweg de Rijksweg A1 op, in de richting van Eemnes. Hierbij raakte hij de controle over zijn motorfiets kwijt en ging hij onderuit. De motorrijder kwam, na een hectometerpaaltje en een lichtmast te hebben geraakt, in een sloot terecht. Een toevallig passerende politieagent van het KLPD verleende assistentie. De ambulance bracht de bestuurder over naar het ziekenhuis waar hij werd opgenomen.

De flink beschadigde motorfiets werd door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Insluipster blijft actief

(zie ook persberichten Eemland noord; d.d. 02/09/10; Snelle babbel en geldwisselaars)

SOEST Op maandag 6 september vond opnieuw een insluiping plaats op de Staringlaan.

Op dinsdag 31 augustus vond al eerder op de Staringlaan een insluiping plaats bij een 81-jarige bewoonster. Het slachtoffer zat rond 10.45 uur in de woning de krant te lezen als plotseling een onbekende vrouw naast haar staat. De vrouw, die vermoedelijk via een niet afgesloten deur binnenkwam, vertelde dat zij sinds kort in de buurt woonde en wist het vertrouwen te wekken van het bejaarde slachtoffer. Na een praatje en het bezichtigen van de woning verliet zij het huis.

Gisteren, rond 10.10 uur, hoorde een 84-jarige bewoonster, een onbekende in haar slaapkamer op de eerste etage lopen. Toen zij poolshoogte ging nemen kwam een haar onbekende vrouw de trap aflopen. Zij hing het verhaal op dat zij van de thuishulp was en dat zij via een onafgesloten deur was binnengekomen. Dit bevreemdde het slachtoffer zeer omdat haar eigen thuishulp net boodschappen was gaan doen. De insluipster koos toen direct het hazenpad.

Bij onderzoek in de woning bleek dat de verdachte geen kans had gezien om iets te stelen, maar een waarschuwing voor de inwoners in Soest-Zuid is op zijn plaats.

Van de insluipster is het volgende signalement bekend:


- Licht getint uiterlijk, mogelijk Oost-Europese afkomst, lengte rond 1.60 à 1.65 meter, zeer slank postuur, zwart haar en gekleed in zwarte, halflange stoffen jas en zwarte broek. Zij sprak accentloos Nederlands.

De politie waarschuwt met klem alert te zijn op dergelijke insluipers en ramen en deuren goed af te sluiten. Mocht u een verdachte situatie zien of een insluiper op heterdaad ontdekken mag u direct bellen met het alarmnummer 112.