Gemeente Dongen

Wij gaan weer naar school prijs uitgereikt

Publicatiedatum: 7-9-2010

Op basisschool De Springplank in s Gravenmoer zette wethouder Bas Evegaars gisteren Julia Timmer, de winnares van de tekenwedstrijd Wij gaan weer naar school, in het zonnetje.

Wij gaan weer naar school

De winnende tekening hangt vanaf eind augustus op posterformaat op tientallen plekken langs wegen in de gemeente Dongen. Hiermee worden weggebruikers gewezen op het begin van het schooljaar. Met de start van het schooljaar gaan namelijk weer veel kinderen op de fiets of lopend naar school. Hierbij is wederzijds begrip van alle weggebruikers van belang.

Het verkeersproject Wij gaan weer naar school is een landelijke actie. De posteractie is hiervan een terugkerend onderdeel. Ook dit jaar werden, voorafgaand aan de zomervakantie, Dongense leerlingen uit groep 7 van alle basisscholen, opgeroepen om een zo origineel en mooi mogelijke tekening te maken voor deze actie. De Dongense basisschoolleerlingen gaven weer massaal gehoor aan deze oproep. Uiteindelijk werd uit alle inzendingen één winnende tekening gekozen. Deze tekening is nu uitgewerkt tot een grote poster die overal in Dongen te zien is!