Gemeente Diemen


Diemer Festijn en Gemeentedag

Dinsdag 6 september barsten de kermis en het Diemer Festijn weer los! Traditiegetrouw is er op zaterdag Gemeentedag, een dag waarop het in en om het gemeentehuis bruist van de activiteiten. Diemer Festijn
Het Diemer Festijn kent een aantal vaste onderdelen, zoals de kindermiddag met de ballonnenwedstrijd op woensdag, de ouderenmiddag op donderdag en de kramenmarkt op zaterdag. Kijk voor het complete programma op www.diemer-festijn.nl
Gemeentedag
Op het plein voor het gemeentehuis is genoeg te doen en te zien! Een greep uit het aanbod:
Afdeling Publiekszaken heeft informatie over verschillende regelingen voor minima,

reisdocumenten, rijbewijzen en verhuizen. Voor volwassenen is er een quiz over Diemen en voor kinderen een speurtocht langs de verschillende activiteiten en kramen. De bibliotheek sluit aan met informatie over het aanbod van boeken, kosten van het lidmaatschap en de activiteiten. Afdeling Financiën maakt duidelijk waar de gemeente haar geld aan uitgeeft en waar u als inwoner van Diemen nu precies voor betaalt. Waar moet op bezuinigd worden en waar juist niet?
Vul het formulier in en laat het ons weten!. Er is ook een financiële prijsvraag met een leuke prijs.
Het team WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) geeft informatie over huishoudelijke hulp, rolstoelen, scootmobielen, woningaanpassingen, maatschappelijk werk, de sociale raadsvrouw en thuisorganisaties. Wijkbeheer en De Meerlanden lichten het nieuwe afvalinzamelsysteem toe. Wijkgericht werken
Kom in contact met uw wijkcoördinator en wijkwethouder. Heeft u een goed idee voor uw wijk of wilt iets met hen bespreken? Zij staan klaar om naar u te luisteren.
Structuurvisie: hoe moet Diemen er in de toekomst uitzien? Geef uw mening!
Ondernemershuis: denkt u erover om een eigen bedrijf te beginnen? Kijk wat het
Ondernemershuis u te bieden heeft.
Het Ouder Kind Centrum staat klaar voor iedereen die vragen heeft over peuterspeelzalen,
kinderopvang, scholen in Diemen, probleemgedrag bij kinderen of het ondersteunen bij het opvoeden.

Hoe lenig bent u?
Medewerkers van GGD Amsterdam, de gezondheidscentra in Diemen en de Stichting Welzijn Diemen staan bij de informatiekraam over een gezonde levensstijl. Laat uw buikomvang meten, de verhouding tussen lengte en het gewicht of test uw lenigheid en bloeddruk. Daarnaast is er informatie over het positieve effect van voldoende bewegen, gezonde voeding en verantwoord alcoholgebruik. Ook is er een loterij met gezonde prijzen.
Het Sportbedrijf van de gemeente geeft voorlichting over aqua-activiteiten, zoals aqua zumba, turbolessen zwemmen (in 13 weken het A-diploma halen) en activiteiten als peuterzwemmen, conditietraining en zwemlessen voor volwassenen.

Politie en Scouting op achterplein
De politie staat paraat met tips over preventie en veiligheid en een vragenlijst voor kinderen over het alarmnummer 112. Scouting Diemen heeft allerlei activiteitenvoor kinderen op het achterplein van het gemeentehuis, zoals een klimwand, broodjes bakken en knutselen.

In het gemeentehuis: koffie, woningen Brede HOED, trouwen en optredens. Zoals altijd bent u in het gemeentehuis welkom voor koffie of thee met een lekker plakje cake.
Woningstichting Rochdale geeft informatie over de appartementen in de Brede HOED.
De Burgerlijke Stand legt uit wat er allemaal bij komt kijken om te trouwen in Diemen.
Wed and Walk regelt dat u kunt trouwen in de trouwzaal voor één dag. Alles is aanwezig; van bruidsjurk tot boeket! Voor de trouwceremonies was vooraf aanmelden noodzakelijk, inmiddels zijn er genoeg bruidsparen.
In de raadszaal treden de Theatergroep Diemen op, het koor Voice Female en leerlingen van de muziekschool Diemen.

---