Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhemmer beroofd bij pinautomaat, getuigen gezocht
Publicatiedatum: 7-9-2010 10:12:25

ARNHEM - Een 42-jarige Arnhemmer is maandagavond 6 september met geweld beroofd nabij een pinautomaat op de Drieslag in zijn woonplaats. Het slachtoffer raakte daarbij gewond. De politie heeft nog vergeefs naar de daders gezocht en roept getuigen op te reageren.

Volgens het slachtoffer was hij rond kwart over tien bij de geldautomaat. Nadat hij geld gepind had zou hij door twee mannen zijn belaagd die onder dreiging van een vuurwapen of iets wat daarop leek zijn bankpas buit maakten. Vervolgens zou het slachtoffer zijn geslagen toen hij zijn pincode niet wilde noemen. Daarna gingen zijn belagers er vandoor. De Arnhemmer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen voor zijn verwondingen.

Bivakmutsen
Het zou gaan om twee mannen van ongeveer 30 jaar met een Surinaams of Antilliaans uiterlijk en waren ongeveer 1.80 m a 1.85 m lang. Beiden zouden in het zwart gekleed zijn en zouden bivakmutsen hebben gedragen. Na de beroving zouden ze te voet gevlucht zijn richting zwembad De Koppel. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.
(099434)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doesburger aangehouden na beroven Dierenaar

Publicatiedatum: 7-9-2010 10:11:44

DOESBURG - De politie in Doesburg heeft maandagavond op de Zandstraat een 38-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van beroving van een 23-jarige man uit Dieren. De man zou het slachtoffer 's middags met geweld hebben bestolen van een telefoon en halsketting.

Beide betrokkenen bleken elkaar te kennen en troffen elkaar rond twee uur op De Bleek in Doesburg. De Doesburger gaf aan geld nodig te hebben. Toen de Dierenaar aangaf dit niet te hebben zou de Doesburger hem hebben geslagen waarna hij hem diens halsketting aftrok en een telefoon afpakte. Toen de Doesburger er in een auto vandoor ging waarschuwde het slachtoffer de politie. Die trof de Doesburger omstreeks kwart voor zes aan op de Zandstraat, waar hij werd aangehouden. De man is ingesloten.
(099347)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Bromfietsster gewond bij botsing op John Frostbrug
Publicatiedatum: 7-9-2010 10:09:29

ARNHEM - Bij een botsing tussen een bromfietsster en een fietsster op het fietspad over de John Frostbrug in Arnhem is maandagavond 6 september een 23-jarige Arnhemse gewond geraakt. Het slachtoffer reed omstreeks half acht op haar bromfiets richting centrum toen een 32-jarige stadgenote op de fiets haar tegemoet kwam. De fietsster sloeg aan het eind van de brug linksaf en merkte de naderende bromfietsster te laat op. Bij de daaropvolgende aanrijding brak de 23-jarige Arnhemse vermoedelijk een sleutelbeen; ze is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.
(099389)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemse gewond na val met fiets

Publicatiedatum: 7-9-2010 10:08:59

ARNHEM - Een 46-jarige vrouw uit Arnhem is maandagmiddag 6 september in haar woonplaats gewond geraakt na een val met haar fiets. Dat gebeurde op de Bosweg omstreeks kwart over vijf. Een getuige had gezien dat de vrouw plotseling voorover viel en gewond op straat bleef liggen terwijl er geen ander verkeer in de buurt was. Het slachtoffer is voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek aan de fiets van de vrouw leerde dat de houders van het voorspatbord kennelijk waren losgeraakt en tussen de spaken waren geraakt, waardoor het voorwiel blokkeerde en de Arnhemse kwam te vallen.
(099405)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man aangehouden na conflict in nachtopvang

Publicatiedatum: 7-9-2010 10:08:08

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft maandagavond 6 september een 44-jarige man uit Wolfheze aangehouden na een conflict in een nachtopvang in het centrum van de stad. De man zou door een medewerkster zijn aangesproken op zijn taalgebruik, waarop de Wolfhezenaar kennelijk in woede ontstak. Toen de Wolfhezenaar uit het pand gezet werd zou hij de medewerkster met de dood hebben bedreigd. Ook zag hij kans bij het verlaten van de opvang een ruit te vernielen. Eenmaal buiten werd de Wolfhezenaar door gewaarschuwde agenten aangehouden. Door de medewerkster is aangifte gedaan. (099406)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Arnhemmer aan de haal met wasmiddel

Publicatiedatum: 7-9-2010 10:07:25

ARNHEM - Een 33-jarige Arnhemmer is maandagmiddag 6 september door de politie in zijn woonplaats aangehouden wegens winkeldiefstal. De man bleek bij een supermarkt aan de Amsterdamseweg aan de haal te zijn gegaan met een aantal flessen wasmiddel met een totale waarde van zeventig euro. Personeel betrapte de man en droeg hem over aan de politie. De buit bleek nog in zijn rugzak te zitten. De Arnhemmer is in verzekering gesteld.

Een 23-jarige vrouw uit Deventer werd diezelfde dag door de politie aangehouden nadat ze bij een supermarkt aan de Velperbuitensingel levensmiddelen had gestolen. De Deventerse bekende de diefstal. (099335 / 099348)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Woninginbraken

Publicatiedatum: 7-9-2010 10:23:35

EDE/BARNEVELD - In het politiedistrict West-Veluwe Vallei werd op maandag 6 september 2010 twee keer aangifte gedaan van inbraak in een woning.

Er werd ingebroken in een woning in de volgende plaatsen:
-Plaats, straat: Ede, van Leeuwenhoekstraat
-Datum/tijdstip: 6 september tussen 12:15 uur en 18:15 uur
-Ontvreemd: televisie

-Methode: openbreken deur


-Plaats, straat: Barneveld, van Ghentlaan

-Datum/tijdstip: 6 september om 10:13 uur

-Ontvreemd: geld

-Methode: insluiping

Buurtonderzoek
De politie stelt naar aanleiding van de inbraken vaak een buurtonderzoek in om te achterhalen of er wellicht buurtbewoners getuige zijn geweest. Zij kunnen soms waardevolle informatie hebben door wat ze gezien of gehoord hebben, die van belang kan zijn bij het opsporen van de daders. Dit soort informatie kan de politie overigens ook van pas komen bij het voorkomen van inbraken. Ziet u iets verdachts, een persoon of een auto? Noteer het signalement of kentekens van auto's en geef het door aan de politie op 0900-8844.

Tips
De kans op woninginbraken kunt u verkleinen door goed hang- en sluitwerk aan te schaffen voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen ®. Laat u eens voorlichten door een erkend vakman. Uiteraard zorgt u voor voldoende verlichting rondom huis en geeft u inbrekers geen kans: laat geen ramen openstaan waarbij het makkelijk inklimmen is. Losliggende ladders of opstapjes: zet ze binnen of leg ze vast. Waardevolle spullen bewaart u zoveel mogelijk achter slot en grendel. Meer tips en informatie vindt u op www.politiekeurmerk.nl.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053