Samenwerking OU en JPR Advocaten rond handels- en verzekeringsrecht

07/09/2010 10:45

Open Universiteit

De faculteit Rechtswetenschappen van de Open Universiteit en het advocatenkantoor JPR Advocaten zijn het deze zomer eens geworden over samenwerking op het gebied van handels- en verzekeringsrecht. In dat kader konden er twee bijzondere leerstoelen worden ingesteld, gefinancierd door JPR Advocaten. Het College van bestuur van de Open Universiteit heeft mr. dr. Anka Ernes benoemd tot bijzonder hoogleraar Dogmatiek civiel- en handelsrecht en mr. dr. Marc Hendrikse tot bijzonder hoogleraar Handels- en verzekeringsrecht. Prof. mr. Evert Stamhuis, decaan faculteit Rechtswetenschappen: 'Met de leerstoelen willen we het juridisch-wetenschappelijk onderzoek stimuleren en het aantal promoties vergroten.'

Facultair onderzoeksprogramma

Voor de uitvoering van het onderzoeksprogramma van de faculteit Rechtswetenschappen is de versterking van de hoogleraarsformatie zeer welkom. Evert Stamhuis: 'Bij ons groeit het aantal promovendi, Juist aan capaciteit op het gebied van promotiebegeleiding hebben we daarom een toenemende behoefte. Bovendien is voor de rekrutering van nieuwe buitenpromovendi een connectie met een gerenommeerd advocatenkantoor van grote waarde.'

Kwaliteitsimpuls

JPR advocaten is met 125 medewerkers een van de grootse advocatenkantoren in Oost-Nederland. JPR Advocaten heeft vestigingen in Deventer, Doetinchem, Enschede, Groenlo en Zutphen. De ambitie van JPR Advocaten is om het beste advocatenkantoor in Oost-Nederland te zijn. Eén van de kwaliteitsmaatregelen om ook in de toekomst stabiel hoogstaand juridisch werk te kunnen leveren is het betrekken van de twee bijzondere hoogleraren als adviseur bij het kantoor.

Over Anka Ernes

Anka Ernes studeerde rechten in Tilburg en promoveerde in 2000 aan de Open Universiteit op het onderwerp 'Onbevoegde vertegenwoordiging'. Zij is universitair hoofddocent privaatrecht aan de OU en universitair hoofddocent civiele rechtspleging aan de Universiteit Maastricht. Daarnaast is zij raadsheer-plaatsvervanger in het gerechtshof Arnhem en rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Maastricht.

Over Marc Hendrikse

Marc Hendrikse studeerde Nederlands Recht, Notarieel Recht en Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Amsterdam en promoveerde daar in 2002 op het onderwerp 'Eigen schuld, bereddingsplicht en medewerkingsplicht in het schadeverzekeringsrecht'. Hij is directeur van het UvA Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS), opleidingsdirecteur van de Master Verzekeringskunde van de UvA Amsterdam Business School, universitair hoofddocent privaatrecht aan de UvA en de OU, rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Utrecht en lid van de Geschillencommissie Kifid (Verzekeringskamer).





http://www.ou.nl