Politie Drenthe

Dinsdag 7 september 2010

Provincie Drenthe, 07-09-2010

Koperdiefstal

ASSEN In de nacht van zondag op maandag is van het dak van de Maranathakerk aan de Nobellaan in Assen een deel van de koperen bliksemafleiding gestolen. Er is aangifte gedaan bij de politie. Een schadebedrag is nog niet bekend.

Fietser licht gewond

ASSEN Bij een verkeersongeval op de Maria Montessorirotonde in Assen raakte maandagmiddag een 14-jarige fietser uit Zeijen licht gewond. Door nog onbekende oorzaak kwam hij voor de auto van een 34-jarige vrouw uit Gasselte. De vrouw kon de jongen niet meer ontwijken en een aanrijding volgde. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Onderdelen van vrachtwagens gestolen

KLAZIENAVEEN In de nacht van zondag op maandag zijn op een parkeerplaats aan de Komijn in Klazienaveen onderdelen van vier vrachtwagens gestolen. Van de vier werden o.a. spiegels en voorfronten gedemonteerd en meegenomen. De schade loopt in de duizenden euros. De eigenaars van de vrachtwagens hebben aangifte gedaan.

Autos gestolen

BEILEN Vanaf een terrein aan De Hanekampen in Beilen is maandagavond een rode Ford Transit met open laadbak gestolen.

ASSEN Vanaf een parkeerplaats aan de Einsteinlaan in Assen is tussen maandagmiddag en dinsdagmorgen een grijze Ford Escort gestolen.

Dronken man gooit ruit politiebureau in

ASSEN Een straalbezopen 50-jarige man uit Assen gooide in de nacht van maandag op dinsdag een steen door een ruit van een toegangsdeur van het politiebureau aan de Balkengracht in Assen. Agenten waren via een buitencamera getuige van de vernieling waardoor de dader snel kon worden aangehouden. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op voor vernieling en openbare dronkenschap.

Winkeldief

MEPPEL Medewerkers van een supermarkt aan de Grote Akkerstraat in Meppel betrapten maandagmorgen een 61-jarige man uit Nieuwe Pekela die zonder af te rekenen met twee pakken koffie onder de jas de winkel verliet. De man is overgedragen aan de politie. Nadat hij een verklaring had afgelegd is hij in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.