ChristenUnie



Staat van de Europese Unie te eenzijdig

petervandalen dinsdag 07 september 2010 11:00 ,,Commissievoorzitter Barroso heeft vandaag een eenzijdige `State of the Union' gehouden", aldus Peter van Dalen, Europarlementariër voor de ChristenUnie: ,, Barroso heeft alleen maar genoemd dat we méér Europees moeten denken en dat Europa's positie in de wereld gemaximaliseerd moet worden. Maar toen hij eerlijk aangaf dat de bureaucratie hét obstakel is van de ontwikkeling van het bedrijfsleven, gaf hij niet aan dat de Commissie-diensten de snelst groeiende bureaucratie in Europa zijn."

Ook kondigde Barroso aan een open debat zonder taboes te gaan houden over de Europese begroting. Van Dalen: ,,Maar hij stelde vervolgens vooral ambitieus te zullen zijn, op Europees niveau meer eigen financiële middelen te gaan bundelen en zelfs `Eurobonds' te gaan uitgeven voor infrastructuur. Meer Europa is de pavlov-reactie van de Commissie, terwijl de nadruk moet liggen op een beter Europa."

,,Een beter Europa vergroot de aantrekkelijkheid voor de burgers in de Europese landen. Een Europa dat zuinig en efficiënt omgaat met de budgetten, de eigen bureaucratie en wildgroei van EU-agentschappen aanpakt, en vooral ook een Europees Parlement dat stopt aan zichzelf meer en meer geld te geven", aldus de Europarlementariër: ,,Zo'n Europa zal de harten van mensen kunnen raken."

Eurofractie