Gemeente Eindhoven

Uitreiking Koninklijke Onderscheiding aan de heer W.M. Bazelmans

De heer W.M. Bazelmans is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanwege de bijzondere verdiensten o.a. op het gebied van de voetbalsport van de heer Wim Bazelmans (68) heeft Hare Majesteit hem de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau toegekend.

De heer Bazelmans is vanaf april 1956 lid van voetbalvereniging UNA te Veldhoven. De eerste 10 jaren was hij actief als voetballer. Vanwege werkzaamheden en een andere hobby (musiceren) stopte hij in 1964 met actief voetballen. Daarmee verbrak hij niet de band met UNA: hij startte in dat jaar als trainer van de jeugd t/m 14 jaar. Tot 1989 trainde hij diverse jeugdteams. Van 1989 t/m 2001 vervulde hij een bestuurlijke functie als technisch jeugdcoördinator van de jongste jeugd tot 12 Jaar. Dat betekende dat hij zowat dagelijks op het sportpark te vinden was. In 2001 is hij weer trainer van de jongste jeugd geworden. Op dit moment traint Wim Bazelmans nog steeds een succesvol jeugdteam.
De sterke kant van de heer Bazelmans is het kunnen overbrengen van kennis en vaardigheden. Dit leidde er bijvoorbeeld in zijn werkzame leven bij de NV Philips toe dat hij zich opwerkte van vakman tot leermeester bij de Philips Bedrijfsschool. De combinatie leermeester en trainer was, zoals blijkt, een goede.
Decorandus was ook initiatiefnemer/organisator van diverse sportkampen voor de jeugd.. Bij de diverse jeugdactiviteiten zorgde hij als muzikant voor de vrolijke noot.

Ook buiten het sportveld zet de heer Bazelmans zich belangeloos in voor de medemens: hij verzorgt vanaf 1990 muzikale bijeenkomsten voor bejaarden (o.a. via De Zonnebloem en bejaarden- en verpleeghuizen in Veldhoven). Maar hij is ook regelmatig parkwachter bij grote evenementen op het Koningshof te Veldhoven, verricht als lid van het St. Joris gilde Veldhoven diverse klusjes voor dit gilde en geeft hij ouderen muziekles.

Op maandag 6 september 2010 vindt de jaarlijkse informatieavond voor de vrijwilligers van UNA plaats op de sportaccommodatie aan de Sportlaan te Veldhoven. Namens zijn Eindhovense collega speldt de heer drs. J.M.L.N. Mikkers, burgemeester van Veldhoven, de heer Bazelmans om 21.00 uur de versierselen op.
Streep
Voeg toe op:
Facebook Twitter Hyves Linkedin Blogger igoogle Nujij